Yeni iPhone'lar hakkında merak edebileceğiniz her şey

Apple; merakla beklenen yeni iPhone modellerini tanıttı. iPhone XS, iPhone XS Max ve iPhone XR olmak üzere üç akıllı telefon birden geldi. İşte özellikleri.

Yayınlanma:
Yeni iPhone'lar hakkında merak edebileceğiniz her şey

Apple'ın yeni iPhone modelleri tanıtıldı. Üç farklı model geldi;

  • iPhone XS
  • iPhone XS Max
  • iPhone XR

iPhone XS ve iPhone XS Max

iPhone XS, iPhone X'un devamı maiyetinde. Söz konusu model 5.8 ve 6.5 inç olmak üzere iki ekran boyutuyla geldi. OLED teknolojisine sahip olan ekranlar oldukça canlı, parlak ve hassas. Renkler muazzam derecede iyi. Daha fazla detay mı; HDR özelliği var, yani renkler son derece parlak olabiliyor. 3D Touch ve 1000.000/1 kontrast oranı söz konusu. Ekran 5/5 yıldız. Cihazlarda işlemciler yenilendi, performans daha iyi hale getirildi pil dayanıklılıkları yaklaşık yarım saat daha iyi hale getirildi. Kamera tarafında XS'in çift kamerası 12 + 12 MP çözünürlük sunuyor. Bu kamerada geniş açı ve telefoto özellikleri ön planda. Fotoğraflar muazzam, ayrıca 4K video var. Ön kamera 7 MP.

XR'da tek arka kamera var. Kamera çıkıntısı dikkat çekici bir 'eksi' nokta. Arka kısım iPhone 8'in aynısı diyebiliriz. Genel itibarıyla iPhone XR'ın iPhone 8'in devamı niteliğinde olduğu bir gerçek. Elbette ekran artık 'çentikli' bir tasarım sunuyor. 802.11ac WiFi, iBeacon, GPS, GLONASS, Galileo, Bluetooth 5.0 ve QZSS var. XS'de stereo hoparlörler unutulmamış.

Tüm modellerde iOS 12 önyüklü durumda. iPhone XS kutu içeriği konusu; kablolu EarPods, şarj adaptörü, şarj kablosu ile geliyor. iPhone XS Türkiye için ne zaman satın alınabilir olacak? Beklenti bu kez biraz gecikme işaretleri içeriyor. Ekim ayı gibi görünüyor. iPhone XS fiyatı konusunda beklentiler pek de mütevazı değil. Öncelikle 10 bin TL'lere yakın fiyatlar olacak gibi. En üst modelde ise (512 GB) 12-13 bin TL gibi bir fiyat beklentisi hakim.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.