Siber güvenlikte 'yolun' hangi tarafındasınız?

Kurumsal veya kişisel siber güvenlik noktasında veriler ışığında izlenmesi mecburi görünen yolun hangi tarafındasınız? Siber güvenlik alanında öncü teknoloji şirketi ESET, gerek kişiler, gerekse kurumlara yönelik çözümleri ile öne çıkıyor...

Yayınlanma:
Siber güvenlikte 'yolun' hangi tarafındasınız?

Cybersecurity Ventures kaynaklı bir rapora göre siber suçların, kişi ve kurumlara açacağı toplam zararın 2021’de 6 trilyon doları bulacağı kaydediliyor. Bu olağanüstü boyut, birçok önde gelen ülkenin GSMYH’sinin toplamına eşit. Akıl almaz derecede büyük zararların açılacağı yönündeki karamsar tablonun arka planı ise temelde tahminlere ve olasılıklara değil, siber suç geçmişine dayanıyor. Bu noktada artan teknoloji kullanımı, dijital dönüşümün tüm katmanlarda yaygınlaşması gibi etkenlerle birlikte ortaya ciddi bir risk faktörü çıkıyor.

BT güvenliği harcamaları artıyor

Gartner tarafından yayınlanan bir rapor, BT güvenliği noktasındaki harcamaların 2017’de, bir önceki yıla kıyasla yüzde 7,9’luk artışla 81 milyar dolar seviyesindeydi. Üstelik bu rakamı meydana getiren ana unsurlar yalnızca tüketici odağında da değil, IoT, otomobiller gibi segmentlerde BT dış kaynak kullanımı ve danışmanlık gibi hizmetleri kapsıyor.

PC, IoT ve mobil cihazların korunması için 655 milyar dolar

Business Insider, 2015-2020 arası PC, IoT cihazlar ve mobil cihazlardaki siber güvenlik yazılım harcamalarının 655 milyar dolara ulaşacağına işaret ediyor. PC’leri korumak için 386 milyar dolar, IoT için 172 ve mobil cihazlar için şaşırtıcı derecede düşük, 113 milyar dolarlık bir kaynak aktarımının söz konusu olacağı belirtiliyor.

Bulut güvenliği ve mobilite önem kazanıyor...

Morgan Stanley kaynaklı bir diğer rapor ise siber güvenlik piyasasının dört kata varan oranda büyüyeceğini öngörüyor. IDC’ye göre büyüme için ‘sıcak’ alanlar ise şöyle sıralanıyor; Güvenlik analitiği + yüzde 10 İstihbarat + yüzde 10 Mobil güvenlik + yüzde 18

Bulut güvenliği + yüzde 50 (2020 beklentisi 12 milyar dolar, Kaynak: Transparency Market Research)

Hükümetler de siber güvenliğe büyük önem veriyor

Jones Lang LaSalle’den Kıdemli Başkan Yardımcısı Scott Homa’ya göre siber güvenlik konusundaki hükümet harcamaları 2006 ve 2016 arasında ortalama yıllık yüde 14,5 arttı. Dolayısıyla kamu kuruluşları da bu alanda önemli yatırımda bulunuyor. En nihayetinde ise siber güvenlik alanında çok yönlü bir şekilde hem de A’dan Z’ye herkes ve her şeyin ‘güvenlik’ katmanlarını daha da güçlendirecek adımlar attığı görülüyor. Bu anlamda yapılan yatırımlar sürdürülebilir yönetimler, iş akışı, güvenilirlik, kurumsal prestij gibi konu başlıklarında temel yön vericilerden biri olan siber güvenliğe verilen önemi net bir şekilde sergiliyor.

Siber güvenliğin 'neresindesiniz?'

Peki kurumsal veya kişisel siber güvenlik noktasında izlenmesi mecburi görünen yolun (bu konuyu önemsemek) hangi tarafındasınız? Siber güvenlik alanında öncü teknoloji şirketi ESET, gerek kişiler, gerekse kurumlara yönelik çözümleri ile öne çıkıyor. Sürekli geliştirdiği siber güvenlik çözümleri ile sadece bilgisayar, sunucu, mobil cihaz, vb. güvenliğine dair katmanları çözülmez hale getirmiyor, her şeyi ‘sessizce’ yürüterek kullanıcı dostu bir yapı da sunuyor. Tamamen kendiliğinden işleyen bir siber güvenlik temeliyle, sistemlerin analizinden güncellemelere kadar her şey otomatize şekilde yürütülüyor. ESET, uçtan uca siber güvenlik dendiğinde akla ilk gelen marka olma özelliğini perçinleyen ödüllerle de adından söz ettiriyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.