Eticarette Yapılan En Önemli 5 Hata

Eticarette Yapılan En Önemli 5 Hata

Yayınlanma:
Eticarette Yapılan En Önemli 5 Hata

Alışverişimizin çoğunu artık internetten sağlıyoruz. Fiyat uygunluğu, hızlı kargo ve kapıda ödeme gibi birçok avantajların olduğu bu dünyada, ihtiyacımız olan ürünlere hızlıca kavuşabiliyoruz. Örneğin, traş makinesi almak isteyen bir erkek kullanıcı, önce basit bir Google’a araması yapar: “Traş Makinesi Modelleri” gibisinden. Modeller hakkında fikir edindikten sonra, fiyat araştırma aşamasına geçer, beğendiği modellerin fiyatlarını karşılaştırır. Bu aşamada Google’da şu şekilde arama yapar: “Philips Aquatouch Traş Makinesi Fiyatı” gibi. Bu arama da karşına çıkan sonuçlar arasında bir tercih yaparak, alışverişini tamamlar.

Satış Döngüsünde Neler Yapılır?

Bu alışveriş karar aşamasında, eticaret sitelerinin bulundukları konum çok önemlidir. Yapılan aramalarda ilk sayfada çıkmak, kullanıcı araştırmasını yaparken yeniden pazarlama teknikleri ile görsel reklam ağında yer almak, kullanıcıya sosyal medya üzerinden reklamlarını gösteriyor olmak çok önemlidir. Karar aşamasında marka algısı yaratılan birey, karşısına sıklıkla çıkan eticaret sitesinden alışverişini tamamlar. Bu döngünün ilk başında yapılan aramalarda, Google ilk sayfa sonuçlarında çıkmak çok önemli bir basamaktır. Uygulanan e ticaret seo teknikleri ile ürünler ilgili aramalarda ilk sayfada yer alır ve bu satış döngüsü başarılı bir şekilde başlamış olur.

Eticaret Sitelerinde Yapılan En Kritik 5 Hata

E-ticaret seo yani arama motoru çalışmalarına yeteri kadar önem vermeyen işletmeler, bilinçli olmadan aşağıdaki 5 hatayı yaparak, Google arama sonuçlarında çok gerilerde yer almaktadır ve satışa ulaşmak için yüksek reklam maliyetlerine katlanmaktadırlar.

  1. Anahtar kelime araştırması yapmamak
  2. Ürün sayfalarını Google kriterlerine göre düzenlememek
  3. Özgün ve orjinal içerik kullanmamak
  4. Kalitesiz ve düzensiz site-dışı bağlantılar oluşturmak
  5. Yeterli kullanıcı deneyimi sunmamak

Ürün ve kategori sayfaları arama hacmi yüksek anahtar kelimelere göre optimize edilmelidir. Yapılan bu teknik çalışmalar Google’ın açıkladığı kriterlere uygun gerçekleştirilmelidir. Buna aynı zamanda site-içi seo çalışmalarıda denmektedir. Ayrıca, tedarikçiden alınan açıklamalar ve görseller yerine özgün ve orjinal açıklamalar kullanılmalıdır.

Tedarikçiden veya başka sitelerden alınan açıklamalar Google gözünde kopya içerik sorunu oluşturmakta ve site kalite değerini kaybetmektedir. Kalitesi oluşturulan veya hiç oluşturulmayan dış bağlantılar siteyi gerilerde doğru taşımaktadır. Bunun yanında, mobil uyumluluk sorunu yaşayan ve yeterli kullanıcı deneyimi sunmayan eticaret siteleri arama sonuçlarında hiç yer alamamaktadır. Günün sonunda, potansiyel müşteriye ulaşmak için ağır bir reklam maliyetleri ile karşı karşıya kalmaktadır.

Kar marjı azalan bu tür durumlarda, eticaret siteleri zorlu rekabet koşullarına uzun süre dayanamayabilirler. Yapılan bu tür hataların telafisi uzun zaman almaktadır. Profesyonel ve tecrübeli bir seo uzmanından destek almak çok önemli hale gelmektedir. AjansAD.com gibi dijital pazarlama ajanslarından ücretsiz analiz ve öntoplantı talep edebilirsiniz. Bu konularda hem rakip analizi hem de site durumunuz hakkında detaylı bilgi edinip, satış odaklı çalışmalarınıza hız verebilirsiniz.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.