Nintendo çoklu ekran teknolojisi için yeni bir patent aldı

Nintendo çoklu ekran teknolojisi için yeni bir patent aldı

Yayınlanma:
Nintendo çoklu ekran teknolojisi için yeni bir patent aldı

Nintendo firması Japonya menşeli bir elektronik şirketi olup oyun konsolları üretmektedir. Nintendo firması "çoklu ekran teknolojisi" patenti için düğmeye bastı.

Nintendo çoklu ekran teknolojisi için adım attı

Japonyanın dev firması olan ve kendisinden oyun bağlamında çok defa söz ettiren Nintendo, Nintendo Switch adında ki oyun konsollarından büyük bir satış gerçekleştirdi ülkemizde çok fazla revaçta olmasada dünya genelinde tam olarak 14.86 milyon adet sattı. Her geçen gün büyük başarılara imza atan Japon şirketi Nintendo bu defa "çoklu ekran teknolojisi" için bir patent aldığını duyurdu.

Nintendo Wİİ vücud ile çalışan sistemlerde geliştirmiş

Nintendo firması daha önce sanalda çalışan oyun ve egzersiz gibi uygulamaların gerçek hayatla buluşmasını sağlayan araçlar geliştirmişti. Bunlardan biri Nintendo Wii de el ve ayak bileklerimize bağladığımız bantlar ile Mortal Kombat oynarken kendi vücut hareketimiz ile kontrol edebiliyorduk. Böyle bir firma acaba çoklu ekran teknolojisini kullanarak nasıl bir oyun keyfi bize yaşatacak, inanın ben yazarken bile heyecanlanıyorum.

Nintendo oyun konsolu hayatına nasıl başladı

Bu ekranlar farklı boyut ve açılarda olacak ve farklı açılardan bir biriyle iletişim halinde olacaktır. Nintendo neler yapmış bu zamana kadar nasıl büyük adımlar attığını öğrenmek için biraz araştırdım. Nintendo firması 23 Eylül 1889 yılında Fusajiro Yamauchi tarafından kuruldu. Oyun kartları ile başlayan serüven gün geçtikte gelişmiş en son teknolojisi olan Nintendo Switch ve şu an da sırada çoklu ekran ile yapacağı çılgınlıklar merakla bekleniyor.

Yazar: Mehmet Ede

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.