BenQ SW2700PT 27 inç Detaylı İncelemesi

Profesyonel fotoğrafçılar için özel olarak geliştirilen, 27 inçlik son derece iddialı monitör BenQ SW2700PT 27 inç mercek altında...

Yayınlanma:
BenQ SW2700PT 27 inç Detaylı İncelemesi

Her teknoloji ürününde olduğu gibi monitörlerde de segmentler birbirinden farklı kollara ayrılmıştır. Bir tüketici elektroniği mağazasına girip sadece birkaç yüz TL’ye monitör bulabilirsiniz. Bu monitörlere ister bilgisayarınızı takın, ister basit bir kablo yardımıyla onu bir TV ya da multimedya aracı olarak kullanın. Elbette bunun ileri safhaları da söz konusu; örneğin oyuncular ya da tasarımcılar için daha yetenekli, daha kompleks özellikler barındıran monitörlerin tercih edilmesinden doğal bir şey yok.

Ancak konuyu ve çıtayı bir hayli ileriye taşıyan alternatifler de yok değil; test merkezimizde ağırladığımız 27 inç ekranlı BenQ SW2700PT de bunlardan biri. Genelde sonda ve neredeyse yılda sadece birkaç kez söylediğimiz sonucu baştanda söyleyelim, bu monitör olağanüstü. İşte detaylar... Öncelikle bu ürün fotoğraf profesyonelleri için geliştirildi.

Adobe RGB renk menzilinin yüksek renk hassasiyetine sahip iddialı modellerinden biri. Renk hassasiyetindeki en iyi performansı sunmak için özel tasarlanan BenQ Adobe RGB renk menzili, mümkün olan en geniş spektrumu kullanarak görsellerini yeniden oluşturuyor. Böylelikle en gerçekçi renkleri görebiliyor, buna göre çalışmalarını sürdürüyorsunuz. Renk yönetim özellikleri, dış mekan ve doğa fotoğrafçıları için özel anlamlar taşıyor. Çünkü mavi ve yeşil tonlar için çok daha geniş bir renk üretimi söz konusu. 10-bit’lik ekranda en yumuşak ton ve renk geçişlerini deneyimleyebiliyorsunuz. Bu ekran, ipek gibi en yumuşak tonlamaları 1 milyardan fazla renkle garantiliyor.

20160603161434_6e475d8f

Donanımsal kalibrasyon, siz grafik kartından gelen verileri değiştirmeden monitörün görüntü işleme yongasını ayarlamanızı sağlıyor. Kalibrasyon, grafik ayarları tarafından etkilenmemiş orijinal görüntüler sunarken iki farklı monitör ayar modu da kalibrasyon sonuçlarının direkt olarak monitöre kaydedilmesine imkan tanıyor.

Ayrıca Palette Master Element yazılımı ve bir kalibratör kullanarak, monitörün renk performansını ayarlayabilir ve koruyabilirsiniz. Çevresel ışık ve parlamalar, monitör ekranındaki rengi tam olarak gözünüzün anlamasını engelleyebilir. Bunu düşünerek üründe çevresel ışığı kontrol etmenin zor olduğu yerlerde kullanmak için parlama azaltan çıkarılabilir bir gölgelik de bulunuyor.

Son derece profesyonel bir detay. Kesinlikle artı puan. 14-bit’lik 3D Look Up Table (LUT), rakipsiz renk üretimi için RGB renk karıştırmasını geliştiriyor. Hem Adobe RGB, hem de sRGB renk menzilinde Delta E≤2 özelliği, orijinal görüntünün en iyi şeklini size sunuyor. Elbette QHD çözünürlük, inç başına 109 piksel yapısı, OSD adını alan kontrolcü ile Adobe RGB, sRGB ve Siyah-Beyaz modların kontrolü, siyah-beyaz modu da diğer öne çıkanlar arasında.

Artılar: Gölgelik OSD kontrolcüsü Yüksek renk hassasiyeti Çok iyi performans

Sonuç: 27 inç ekrana sahip BenQ SW2700PT, profesyonel fotoğrafçılar için Türkiye’de satın alınabilecek en iyi monitörlerden biri. Son derece yüksek bir teknolojiyle geliyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.