LaCie 1 TB Rugged Thunderbold İncelemesi

Hem USB 3.0 hem de Thunderbolt uyumlu sabit sürücü LaCie 1 TB Rugged Thunderbold inceleme konuğumuz...

Yayınlanma:
LaCie 1 TB Rugged Thunderbold İncelemesi

Sayısız fotoğraf ve veri için dahili depolama alanlarının yeterli olmayabildiği aşikar. Bu noktada depolama üniteleri, dijital hayatın olmazsa olmazları arasında. Depolama alanının yanı sıra yüksek veri transferine imkan tanıyan özellikler vaat eden aygıtların ötesinde, dayanıklılık konusunda iddialı, ayrıca Thunderbolt uyumlu ilgi çekici bir sabit sürücüyü test merkezimizde ağırladık. LaCie 1 TB Rugged Thunderbold adıyla gelen aygıt, güçlü bir izolasyon sağlarken yüksek hıza işaret eden argümanları da uçlara yaşatıyor. Detayları ilginizi daha fazla çekecek…

Tasarımı

Oldukça enerjik ve modern kutusundan aygıtla birlikte USB 3.0 kablosu ve hızlı yükleme klavuzu çıkıyor. Görür görmez farklı olduğunu hissettiriyor. Turuncu renkteki kauçuk koruma çerçevesiyle dikkat çeken aygıt, ayrıca dayanıklı metal kaplamaya sahip. 350 gram civarında bir ağırlıkta. 9 cm genişlik ölçüsüyle neredeyse 5.5 inçlik bir akıllı telefonla benzer formda.

14 cm uzunluk ve 2,5 cm kalınlık ölçülerinde. Taşınması, bilgisayarın üzerinde ya da yanında konumlandırılması kolay, keyifli bir tasarım sunuyor. 2 metre yükseklikten düşmeye karşı dayanıklı. IP54 sertifikası bulunuyor; dolayısıyla suya ve toza karşı da dayanıklılık sergiliyor. Yağmurda ıslanırsa sorun değil. Bitmedi; neredeyse 1 tona kadar basınca dayanıklı. Gerek izolasyon gerekse dayanıklılık anlamında öne çıkan bir seçenek, sık seyahat eden, çeşitli iklim koşullarına maruz kalabilecek kimseler için hemen her koşula uyumluluk sergiliyor.

lacie-rugged_raid-hero-high-2143x3000

Okuma Önerisi: Yeni kararsızlığınız; MacBook Air mi MacBook mu? Hangisi satın alınmalı?

Kullanım ve performans

LaCie'nin Rugged harici sabit sürücüsü Mac ve PC uyumlu. Kolaylıkla istenilen arabirimler üzerinden kullanımı mümkün. Size opsiyonlar sunuyor; entegre Thunderbolt kablosunu Mac’inize veya eğer portu varsa PC'nize takıp kullanabiliyorsunuz. Bu noktada kısaca bahsetmek gerekirse Thunderbolt, yüksek çözünürlüklü ekranları ve yüksek performanslı veri aygıtlarını, basit bir bağlantı noktası ve hem DisplayPort hem de PCI Express verilerini taşıyan bir kabloyla destekleyen bir G/Ç teknolojisi. Her Apple Mac’te standart olarak bulunuyor, ancak konu Windows bilgisayarlar olduğunda genelde üst seviye modellerde görülüyor.

Sabit sürücü ile Thunderbolt kullanarak her iki yönde 10 Gbps kanalla çevre birimler arasında veri aktarımı gerçekleştirebiliyorsunuz. Bu hız olağanüstü, USB 3.0’ın neredeyse 2 katı daha kısa sürede veri aktarımı anlamına geliyor. PC tarafında ise genellikle USB 3.0 ya da USB 2.0 üzerinden kullanım sağlıyorsunuz. Hedef ister süper bir hız isterse tam uyumluluk olsun, 110 MB/s’ye varan hızlarda çalışan Rugged Thunderbolt, kullanıcıların gereksinim duyduğu her şeye sahip. Özellikle Mac kullanıcısıysanız sunduğu modern çözümleri sevmemeniz mümkün görünmüyor. Time Machine uyumlu, düşmeye dayanıklı ve geniş bir bağlantı yelpazesi sunuyor.

Ek olarak AES 256 bit şifre koruması sayesinde yazılımsal bir güvenlik çözümü de sunuyor. Bunu da bilgisayarınız üzerinden gerçekleştirdiğiniz kısa bir ayarla aktif olarak kullanıyorsunuz. Fiyatının ise tüm bu özellikler ekseninde pek de mütevazı olmadığını belirtelim.

Artılar: Thunderbolt ve USB 3.0 aktarım hızları 110 MB/s’ye varan hızlar Düşmeye dayanıklı sağlam tasarım Time Machine uyumlu AES 256 bit şifre koruması

Eksiler: Biraz ağır

Okuma Önerisi: SSD nedir? Avantajları ve dezavantajları nelerdir?

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız1
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.