Öğrenciler ve Eğitimciler İçin Ucuz iPad Yolda

Öğrenciler ve eğitimciler için ucuz iPad seçeneğinin tanıtılması gündemde. Peki Apple'ı bu atılım için teşvik eden ne oldu? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Yayınlanma:
Öğrenciler ve Eğitimciler İçin Ucuz iPad Yolda

Apple 27 Mart 2018 tarihinde, ABD'nin Chicago eyaletinde bir etkinlik düzenleyecek. Bu etkinlikle ilgili yayınlanan raporlara göre Apple hem öğrenciler için, hem de eğitimciler için fiyat olarak nispeten daha ucuz iPad modelini tanıtacak.

Apple, tablet bilgisayarları için eğitim sektörünü en büyük odak noktalarından biri hâline getirdi. Buradaki hedef kullanıcı kitesi, düşük bütçelere sahip olan öğrenciler olarak dikkatleri çekiyor. Fakat bu pazarı Google'ın Chromebook tabletleri ve diğer Android işletim işletim sistemli tabletler domine etmiş durumda. Ülkemizde de bildiğiniz gibi FATİH projesi kapsamında Android işletim sistemli General Mobile'ın tablet bilgisayarları öğrencilerle buluşturulmuştu.

Eğitim pazarının küresel ölçekte 17.7 milyar dolar gibi ciddi bir rakama tekabül ettiği belirtiliyor. Google'ın bu pazardaki payı %60 dolaylarında. Bu sebeple de Apple'ın bu pazara yönelmesi ve stratejik hedef haline getirmesi olağan bir gelişmeydi. Apple'ın en ucuz iPad seçeneği şu anda 1.599TL* seviyesinde (Global pazarda 399€) görünüyor. Fakat rakipleri olan Chromebook, Samsung, Acer gibi tabletlerin fiyatlarının 300$ seviyesinden daha aşağıda olduğunu ekleyelim.

Bu sebeple, tanıtılması muhtemel uygun fiyatlı iPad'in rakipleriyle rekabet edecek düzeyde olması bekleniyor. Gelecekte Apple, eğitimcilere ve öğrencilere yönelik daha uygun fiyatlı bir Mac projesini de gerçekleştirebilir, ancak bunun sadece tahminlerimizden ibaret olduğunu belirtelim. Bu konuda gelişmeler olması durumunda, sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz. Öte yandan tanıtılması muhtemel ucuz iPad seçeneğinin küresel pazar için hedeflendiğini her ne kadar öngörüyor olsak da, Apple'dan gelecek yeni duyurulara kadar beklemekte fayda var.

[*] E.N. : İlgili fiyat verisi, Apple Türkiye'nin internet adresinde ve Apple tarafından belirtilen satış fiyatıdır.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.