Chatbot Nedir? Nerelerde Kullanılır?

Chatbot Nedir? Nerelerde Kullanılır?

Yayınlanma:
Chatbot Nedir? Nerelerde Kullanılır?

Aslında hepimizin yakından bildiği bir konudan söz edeceğiz.

Chatbot nedir?

Bir bilgisayar alışveriş platformunu tıkladınız diyelim, ekranın sağ alt köşesinde “Merhaba size nasıl yardımcı olabilirim?” Şeklinde bir ileti ve cevap yazmanız için belirlenmiş bir kutucukla karşılaşmanız olası. Hatta yüzde 99.99… İşte burası bu özelliğin sürdürülebilirliği için sizin sadece bir soru sormanızı gerekli kılan bölüm. Bu aşamada verdiğiniz tepki, bir yapay zeka algoritmasını harekete geçiriyor ve ardından sizinle iletişim kuran bir bilgisayar yazılımıyla karşı karşıya kalıyorsunuz. Teoride sorularımıza yanıt veren bu teknoloji, temelde size daha önceden sorulabilme ihtimali bulunan bir çok şeyin yanıtını içeren bir yazılım.

Bilgisayar satışı gerçekleştiren bir web sitesinde elbette popüler Asus modelinin fiyatı nedir diye sık karşılaşılan bir soru olacaktır. Sorduğunuz sorulara göre karşılık gelen yanıtlar ekranda karşınıza çıkıyor ve bu sayede bir iletişim gerçekleşiyor. Bu iletişimin bir çok avantajı olduğunu belirtmek mümkün.

Öncelikle firmaların müşterilerle etkileşime girmesini üstelik bunu olabilecek en hızlı şekilde gerçekleştirmesine olanak tanıyor. Diğer taraftan bu uygulamaların önemli bir özelliği olarak ürün ve hizmetlerle ilgili bir kullanıcı veritabanı oluşturuluyor. Kullanıcının en sık sordugu SORULAR, merak ettiği konular firma tarafından görülüyor ve bu yönde hizmetlerde veya ürünlerde gerektiği vizeler gerçekleştiriliyor.

İlginizi çekebilir: Beyaz yakanın yerini yapay zeka mı alacak?

chatbot

Teknolojinin önemli bir diğer argümanı da öğrenebilir özellikte olması, kullanıcıların sadece iletişim kurdukları değil soru soru cevap aldıkları bir teknolojide vaat ediliyor. Kişisel asistan olarakta kullanılabilen chatbot’lar ses komutları sayesinde iş toplantılarında takvim bekliyor teslimat işlemlerini gerçekleştiriyor, bunun bilgisini geçiyor ya da sizin için konser bileti satın alıyor.

Önümüzdeki yıllarda adından çok daha fazla söz ettirmesi beklenen teknoloji, öne çıkan çok sayıda girişime de ilham veriyor. Öne çıkan Chatbot girişimleri şu şekilde sıralanabilir; Mobvoi, Automat.ai, X.ai, Pypestream.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.