Bitcoin Neydi Ne Oldu?

Bitcoin Neydi Ne Oldu?

Yayınlanma:
Bitcoin Neydi Ne Oldu?

Sanal para birimlerine yönelik blokaj çalışmaları önde gelen teknoloji şirketleri tarafından yoğun bir şekilde sürüyor. Geçtiğimiz ay Facebook'un başlattığı kendi platformu üzerinden Bitcoin esaslı reklamların yayınlanmaması kararının ardından Google da bu yönde bir adım attı. Artık Google reklamları arasında tüm kripto para birimlerinin reklamlarını içeren, borsa ve benzeri girişimlerin, şirketlerin reklamları yer alamayacak. Atılan bu yeni adımla birlikte Bitcoin yaklaşık %20 değer kaybetti. Geçtiğimiz ay Facebook'la birlikte yine sert bir düşüş yaşayan dijital para birimi böylelikle geçtiğimiz kasım ayından bu yana yaklaşık iki kat geriledi.

Böyle miydi?

Geçtiğimiz aylarda Microsoft, Google, Facebook, Apple, Mozilla gibi dev teknoloji şirketleri kripto paraları kendi web tarayıcıları üzerinden bir ödeme seçeneği olarak sunma hazırlığındaydılar. Para birimleriyle bu sayede internet üzerinden alışveriş yapmak daha kolay bir hal olacaktı.

World Wide Web (www) Konsorsiyumu tarafından başlatılan bir çalışmadan da haberimiz vardı. Ancak son gelişmeler, kripto paraların planlandığı gibi web tarayıcılarının üzerinde bir ödeme yöntemi olarak sunulmasını bırakın, hemen hemen bir çok platformda bloke edilme durumuyla karşı karşıya kaldığına işaret ediyor.

Gelişmelerin sonraki aşaması şimdiden merak konusu olmaya başladı. Öte yandan Bitcoin değeri, önemli ölçüde gerileme seyrini sürdürüyor. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.