Android P Hakkında Her Şey

Google, sonraki nesil mobil işletim sistemi olan Android P'nin geliştirici sürümünü yayınladı. Yeni android sürümü çentik desteği, yenilenen tasarım, geliştirilmiş bildirimler, kamera özellikleri, iç mekan navigasyon ve HEIF fonksiyonu ile dikkat çekti.

Yayınlanma:
Android P Hakkında Her Şey

Şimdi gelin bu yeni versiyonun detayları daha yakından bakalım. Android P işletim sistemi geliştiriciler için yayınlandı. Mayıs ayı itibarıyla daha genel bir kullanıcı kesimi tarafından indirilmeye başlanabilecek olan versiyon, sonbahar aylarında ise ilk etapta desteklenen üst segment akıllı telefonlarda olmak üzere kullanılmaya başlanacak.

Android P işletim sisteminin çentik desteği konusu öne çıkanlar arasında yer aldı. Bu özellik sayesinde ekranın üst kısmındaki çentik alanına uygun uygulamaların geliştirilmesi bekleniyor. Bu özellik daha çok uygulama geliştiricilere hitap ediyor.

Google tasarım tarafında da önemli değişikliklere imza atmışa benziyor.

Android P arayüz tasarımında istedik değişiklikler söz konusu bilgilerin ekranı ve saatin ekran çünkü yine göre yeniden konumlandırılmış olması ilk Google tasarım tarafında da önemli değişikliklere imza atmışa benziyor. Arayüz tasarımında estetik değişiklikler söz konusu bilgilerin ekranı ve saatin ekran çünkü yine göre yeniden konumlandırılmış olması gibi özellikler ilk fark edilenler arasında.

android-p-mesaj

Bildirimlerde artık çok daha iyi bir hale gelmiş. Örneğin mesajlaşma kısmında bildirimler daha farklı şekilde destekleniyor ayrıca sadece gelen son iletiler görülmüyor önceki konuşmalarda görülebiliyor. Bir diğer yenilik olarak hazır cevap taslakları oluşturulabilecek ve fotoğraflarında yüzdemeleri ekran açılmadan bildirim kısmında görülebilecek.

Geliştirilmiş kamera desteğiyle yeni işletim sistemi versiyonu çok daha yetenekli. En yüklü Google kamera uygulamalarının dışında diğer üçüncü parti kamera uygulamaları da kullanılabiliyor. Android 9.0 P ile örneğin Snapchat veya Instagram içinden fotoğraf çekip Google kamera ile zoom yapmak mümkün hale geliyor.

android-p-navigasyon

Artık iç mekan navigasyonu özel diye işletim sisteminin öne çıkanları arasında yer alacak. Bu sayede binaların içinde dahi konum bilgileri metrelerde hesaplanabilecek. Kamera özellikleri arasında sayılabilecek bir diğer fonksiyon da HDR ve HEIS özellikleri bu özellikler arasındaki HEIS, fotoğrafların boyutunu büyütseniz de, küçükseniz de kalitesinin korunmasını mümkün hale getiriyor.

Ayrıca fotoğraflar telefonlarda daha az yer kaplıyor. Android P HEIS özelliği hakkında daha fazla ayrıntıyı özellikle 2018 yılının sonunda çıkacak üst seviye Android telefonlarda görebileceğiz...

Sonbahar aylarında yayınlanacak...

Google'ın sonraki nesil işletim sistemini geliştirme çalışmalarının birkaç ay daha yoğun bir şekilde devam etmesi bekleniyor. Bu kapsamda işletim sistemine bazı ek özellikler dahil edilecektir. Android P ne zaman çıkacak sorusunun yanıtı şu an için net değil, ancak Eylül-Ekim arası bir dönem mümkün olabilirç Android işletim sisteminin en son versiyonunun ayrıntılarına, son dakika gelişmelerini ve öne çıkan diğer konuları aktarmaya devam edeceğiz. Takipte kalınız.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.