Çin'de 86 Kişi Genlerini Düzelttirdi!

Çin'de gen değiştirme işlemlerine ilgi her geçen gün artıyor...

Yayınlanma:
Çin'de 86 Kişi Genlerini Düzelttirdi!

Genlerinde çeşitli sorunlar bulunan, kanser gibi hastalıklara sahip çok sayıda Çinli, ülkedeki ilgili araştırma merkezlerinde ilginç bir müdahaleden geçtiler. Sayılarının toplamda 86 olduğu bildirilen bu kişiler, sahip oldukları genlerden zayıf kısımları çıkartıp, eklemeler yaptırdılar.

Çin'deki 11 farklı araştırma merkezinde gerçekleştirilebilen bu işlem, biyomedikal anlamında yeni gelişen ve CRISPR adı verilen bir çalışmalar kapsamında gerçekleştiriliyor. Çin'de böbrek, akciğer, karaciğer ve boğaz kanseri olan hastalardan alınan hücrelerle genlerin düzenlenerek revize ediliyor.

Öte yandan ABD'de de benzer çalışmalar uygulanıyor, ancak Çin'dekine göre daha düşük seviyelerde olduğu görülüyor. Bilgilere göre 2018 yılı sonuna kadar ABD'de 20'ye yakın hasta, gen düzenlenemesi işlemi geçirecek. Genom araştırmaları, ABD ve Çin arasında yeni bir rekabet sahası meydana getirmiş durumda. Gelecekte bu konuda daha ilginç gelişmeleri kamuoyunda yer bulması bekleniyor. Bilim haberleri aktarmaya devam edeceğiz. Takipte kalınız...

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.