Akıllı Mutfak Eşyalarında İlginç Bir Model: Suvie

Bir buzdolabınız olduğunu ve sizin için aynı zamanda yemek pişirebildiğini düşünün... Üstelik, onu mobil uygulama aracılığıyla yönetebildiğinizi ve oldukça az yer kapladığını da hayallerinize ilave edin.

Yayınlanma:
Akıllı Mutfak Eşyalarında İlginç Bir Model: Suvie

Hayal etmesi oldukça zor olan bu fikirlerin hepsi, Suvie ile gerçeğe dönüşmüş görünüyor. Akıllı mutfak ürünlerinin her geçen gün daha fazlasını yapabildiği günlerde yaşıyoruz. Yeni bir Kickstarter projesi olan Suvie, 6 Şubat'ta ön siparişe çıktı ve emsalleri içerisinde oldukça popülerlik kazanan bir ürün oldu. Çünkü bu ürün aynı anda hem akıllı bir buzdolabı, hem de akıllı bir yemek pişirici olarak görev yapabiliyor. Özellikle ofis çalışanları ve bekârlar için düşünülmüş Suvie...

İş yerlerimizde yediğimiz hazır yemeklere kıyasla kendi yemeğimizi pişirebilmenin mümkün olup olmadığı konseptinden yola çıkılmış. Sonuç olarak da tek bir akıllı mutfak cihazında hem buzdolabını hem de pişiriciyi bir arada tutabilmenin mümkün olduğu ortaya çıkmış. Suvie nasıl çalışıyor? Onu dahili kumanda paneli aracılığıyla kontrol edebildiğiniz gibi, mobil uygulama yoluyla da yönetmek mümkün. Her gün için; soğuk tutmasını istediğiniz yiyeceklerinizi cihazın ilgili bölmelerine yerleştirin ve dâhili su tankına su ekleyin. Yemeğinizin soğuk kalmasını istediğiniz süreyi ayarlayın.

Suvie bu süre zarfında tankındaki suyu, alışılmış buzdolaplarında bulunan soğutma sistemiyle soğutarak yemeklerinizin bulunduğu metal bölmelerin etrafında dolaştırarak soğutma işlemini gerçekleştiriyor. Yine daha önceden ayarladığınız yemeği pişirme saati geldiğinde de soğutma işlemi durduruluyor. Bu defa Suvie'nin metal bölmelerinin arasında dolaşan soğutma suyu ısıtılmaya başlanıyor ve yemekleriniz oldukça başarılı şekilde pişiriliyor. Farklı yemekler için farklı pişirme metotları ayarlamak mümkün. Bunları uzaktan akıllı telefonunuz aracılığıyla da gerçekleştirebilirsiniz.

NFC desteğine sahip olan cihazın gelecekte özel NFC etiketleri barındıran yemekleri bu etiketlerden tanıyarak, onlara uygun otomatik soğutma ve pişirme ayarlarını algılaması isteniyor. Ürünün ön sipariş fiyatı ise şimdilik 429$ seviyesinden başlıyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.