Güvenlik Yazılımı Kullanmadığında…

Siber güvenlik yazılımı kullanmadığınız taktirde sizi bekleyen potansiyel tehlikeler neler? İşte bu sorunun yanıtları…

Yayınlanma:
Güvenlik Yazılımı Kullanmadığında…

Güvenlik yazılımı kullanmazsam ne olur? Bu soru milyonlarca bilgisayar ve mobil cihaz kullanıcısı tarafından sıkça soruluyor? Bu kritik soruyu enlemesine boylamasına ele aldık, neden siber güvenlik yazılımı kullanmanız gerektiğini, çeşitli argümanlar eşliğinde sunduk.

Siber güvenlik yazılımları günümüzün en değerli koruma kalkanları arasında adeta. Çünkü ortalama bir kullanıcı açısından zamanın önemli bir kısmı ya bilgisayar başında, ya da mobil cihazların ekranında geçiyor. Her gün sayısız e-mail’in posta kutularına ulaştığı, birçok web sitesinin ziyaret edildiği, en nihayetinde ise hatrı sayılır adetlerde ‘tıklama’ yapıldığı düşünüldüğünde, bu kapsamın potansiyel risklerle dolu olduğu sonucuna ulaşılıyor.

Siber saldırganlar, tıklandığı anda bilgisayar veya akıllı cihazlara virüs bulaştıran kötü amaçlı yazılımları üretedursun, kullanıcıların tehditleri önceden görebilmesi noktasında güvenlik yazılımlarının otomasyon gücüne ihtiyaçları doğuyor. Standart bir güvenlik yazılımı, bilgisayarlarda veya akıllı cihazlardaki risk unsurlarını algılayarak kullanıcıları bilgilendirme fonksiyonu sunarak kritik hataların daha adımı atılmadan önüne geçilmesine imkan tanıyor.

Peki siber güvenlik yazılımı kullanılmazsa neler olur?

Herhangi bir kullanıcı, bana bir şey olmaz diyerek, güvenlik yazılımı olmaksızın kendi cihaz alışkanlıklarına güven duyuyorsa karşısına neler çıkabilir? Öncelikle siber saldırganların sinsice planlarıyla her geçen gün uzmanları daha fazla şaşırttığını belirtmek gerekiyor. En profesyonel kullanıcıların bile bir anlık ‘dikkatsizlikle’ tıklayabileceği sayısız argüman sunuluyor.

Bunlar kimi zaman bir e-mail, bazen bir web sitesindeki banner ya da mobil uygulama mağazasındaki o eğlenceli oyun olabiliyor. Başta da bahsettiğimiz gibi tehlikenin nereden geleceği bilinmediği için kullanıcıların her ne seviyede olurlarsa olsunlar siber güvenlik yazılımlarından, dolayısıyla bu alandaki uzun yıllara dayalı teknolojik bilgi birikiminden destek almaları önem taşıyor.

TeknolojiTuru.com olarak sayısız siber güvenlik etkinliğine sponsor olduk, Türkiye’de bu alanda en çok içerik üreten platformların başında geliyoruz ve okurlarımıza ESET’in siber güvenlik çözümlerini önermekten hiçbir zaman çekince duymuyoruz. Çünkü ESET’in güvenlik çözümleri, hem algoritmik özellikleri, hem de kapsamıyla güven veriyor.

Ayrıca kullanıcı dostu özellikleri ve basitleştirilmiş arayüzüyle öne çıkmayı biliyor. Çoğu kullanıcının ‘güvenlik yazılımı sistemimi yavaşlatır’ önermesi de ESET ürünlerinde görülmeyen bir durum. Peki hangi ESET ürününü tercih etmeliyiz? Biz, ev ve küçük işletme kullanıcıları için ESET Smart Security Premium 2018’i öneriyoruz.

Bu yazılım üst düzey internet güvenliği, tam bir çevrimiçi koruma sağlıyor. Zararlı yazılımlara karşı son derece başarılı bir önleme çözümü sergiliyor.

ESET Smart Security Premium'u tam bir ay boyunca tüm özellikleri ile ücretsiz olarak denemek ister misiniz?

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.