Nissan 370Zki: Sonbahar & Kış Konsept Otomobili

Nissan 370Z Roadster'dan hazırlanan bu yeni konsept, kayak tutkunlarının sahip olmayı isteyeceği türden bir otomobil olarak öne çıkıyor. Detaylar, haberimizde...

Yayınlanma:
Nissan 370Zki: Sonbahar & Kış Konsept Otomobili

Nissan’ın Chicago Auto Show için hazırlamış olduğu iki konsept model mevcut. Birincisi Armada Snow Patrol ve ikincisi Nissan 370Zki modelleri. Bugünkü yazımızın konusu olan Nissan 370Zki kesinlikle görülmeyi hak eden modellerden bir tanesi olarak, tüm dikkatleri üstüne çekiyor.

Nissan bu otomobil için sonbahar-kış kreasyonunu plânlarken; önceden arama kurtarma araçlarında görmeye alıştığımız paletlerle yetinmeyi doğru bulmamış olacak ki, bu defa paletlere ilave olarak aracın ön takımlarına bir çift kayak takımı eklemeyi tercih etmiş. Evet, yanlış okumuyorsunuz; bu aracın tekerleklerinin yerinde kayak takımları var! American Track Trucks’dan tedarik edilen kayak takımları ve aynı firmadan alınan Dominator palet setiyle bu konsept model, gerçekten kayak yapabilecek duruma geliyor.

Tekerlekleri çıkarıp, yerlerine paletleri ve kayak takımlarını bağlamak hiç de kolay bir iş değildi. Bu nedenle Nissan’ın bir takım değişiklikler yapması ihtiyacı doğmuştu. Nissan 370Z Roadster’ın mevcut aktarma organları bu işe uygun olmadığından çıkarıldılar. Şirket, arka süspansiyonlar için 3 inç’lik özel yapım bir lift kiti de üretmişti. Orijinal frenler kullansa da, arka tekerleklerde bulunan takımlara uyum sağlaması için ufak değişikliklere ihtiyaç duyulmuştu. Bütün bunlar, sürüşün bozulmaması adına son derece önemliydi.

Aracın ön süspansiyonları, daha yüksek sürüşe uyumlu olması için modifiye edildi. Bununla beraber önde yer alan kayak takımlarının sağa ve sola dönebilmesi gerekiyordu (aracın sadece düz hareket etmesi hiç bir işe yaramayacaktı) . Bu konuda yapılan düzenlemeler nispeten daha kolaydı ve firma bunları da başarıyla tamamladı.

Farların üzerinde kayakçı gözlüklerine benzer bir renge sahip kaplamalar ve özel boyasıyla, araç nihayet hazırdı! Nissan 370Zki, 3.7 litrelik V6 motoruyla 332 beygir güç üretiyor ve ihtiyacınız olan hareketliliği size sunuyor. Dağdan aşağı bu araçla kayak yapmayı plânlıyorsanız, sıkı giyinmenizde fayda görüyoruz.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.