Google Hesapları Büyük Risk Altında

Google hesaplarıyla ilgili ortaya çıkan yeni bir bilgi, güvenlik anlamında çarpıcı argümanlar sunuyor. Veriler son derece çarpıcı, işte siber güvenlik alanındaki büyük riske işaret eden en yeni detaylar...

Yayınlanma:
Google Hesapları Büyük Risk Altında

Buna göre Google hesaplarının büyük kesiminde şifre koruma özelliği kullanılmıyor.

Veriler son derece çarpıcı, uzun yıllardır kullanımda olan yukarıda bahsettiğimiz özellik, tüm Google hesap sahiplerinin sadece yüzde 10’u tarafından kullanılmakta. İki faktörlü kimlik koruma özelliği ile hesapların daha güvenli kullanımı mümkünken bu tercih edilmiyor. Öte yandan Authenticator özelliği de tercih edilmiyor. Bu özellik, kullanıcılara özel şifre verilmesini sağlıyor.

Siber güvenlik uzmanları bu durumla ilgili olarak kullanıcıları uyarıyor ve kullanılması gerektiğinin altını çiziyorlar. Siber güvenlik tehditlerinin iyiden iyiye arttığı günümüzde kullanıcıların hack’lenmemek adına şifrelerine özen göstermeleri büyük önem taşıyor. Ancak hala 12345 tarzında düşük seviye güvenlik yapısına sahip şifrelerin ağırlıklı olarak tercih edildiği biliniyor. Bu açıdan uzmanlar, kullanıcıları ardışık sayılar, doğum tarihleri, tutulan futbol kulüpleri, isim-soy isim gibi kolay erişilebilen verilerle oluşturulan şifreleri tercih etmemeleri konusunda uyarıyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.