Soğuk Havalarda Neden Arabanızın Isınmasını Beklemelisiniz?

Yeni motor teknolojilerin çıkması ile birlikte birçok araç kullanıcısı motorlarına zarar vermeyeceğini düşünse de soğuk havalarda ısınmayan motorlar büyük zararlara yol açabiliyor...

Yayınlanma:
Soğuk Havalarda Neden Arabanızın Isınmasını Beklemelisiniz?

Araçlarınızın motorların soğuk havalarda zarar görmemesi için mutlaka motorunuzu ısıtınız.

Yeni motor teknolojilerin çıkması ile birlikte birçok araç kullanıcısı motorlarına zarar vermeyeceğini düşünse de soğuk havalarda ısınmayan motorlar büyük sorunlara yol açabiliyor. Isınmadan hareket eden motorlar, yakıtın soğuk olmasından dolayı yeteri kadar buharlaşmayıp kırılgan hale gelerek motor parçalarına ciddi zarar verebiliyor. Bu birkaç denemede hemen etkisini göstermese de sürekli bu şekilde çalışan motor aksamları belli bir süre sonra arıza vermeye başlayacaktır. Bu gibi sorunlarla karşılaşmak istemiyorsanız en azından aracınızı soğuk havalarda kullanamadan önce 5 dakika ısıtmanızı öneriyoruz.

Önceden ısınma kesinlikle gerekli

Özellikle karbüratörlü motora sahip araçlarda motorun yağlanması için önceden ısınma kesinlikle gereklidir. Karbüratörlü motorların çalışma mantığı diğer motorlardan daha farklı olmakta olup diğer araçlardan daha çok zararlara yol açmakta olup motorun yeteri kadar yağlanmaması durumunda motorun ömrü kısalacağından emin olabilirsiniz.

Uzun ömürlü olması için...

Motorunuzu normal çalışma sıcaklığınıza getirdiğiniz zaman motorun ömrü daha uzun olacağından ve soğuk bir motorun çalışmasından daha az kirleneceğinden emin olabilirsiniz. Ayrıca soğuk bir şekilde motorun çalışması durumunda daha fazla yakıt tüketimi meydana gelecek olup daha fazla güç elde etmek için daha çok yakıt çekecektir. İmkanınız olduğu her zaman için soğuk havalarda motorunuzu çalıştırdıktan sonra 5 ile 10 dakika arasından bekleyip motorunuzu bu şekilde hareket ettirmeniz durumunda ömrü daha uzun olacaktır.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.