Tüm Detayları ile Sphero'nun Star Wars Droid Koleksiyonu

Daha önce "SPRK Edition" isimli robotunu tanıttığımız Sphero, bu defa Star Wars droid koleksiyonu ile oldukça farklı bir kitleye ulaşmayı hedefliyor...

Yayınlanma:
Tüm Detayları ile Sphero'nun Star Wars Droid Koleksiyonu

Yeni Star Wars filminin vizyona girmesiyle beraber, pek çok teknoloji üreticisi de bu konsepte uygun ürünlerini piyasayla buluşturdu. Sphero firması bu sektöre ve Star Wars evrenine öyle bir noktadan daldı ki, kolay kolay unutulması mümkün olmayacak gibi görünüyor... Artık, kendi Star Wars droid ordunuza sahip olabileceksiniz. Daha da iyisi, bunlar sıradan figürlerden oldukça farklı… Çünkü bu robotlar, (daha doğrusu droid’ler) tamamen filmin evrenine uygun bir gerçekçiliğe sahip. Pek çok fonksiyonel özellik de cabası! Gelin, Sphero’nun Star Wars droid koleksiyonunu yakından inceleyelim.

Gerçekçi davranışları, hareketleri ve ses efektleriyle zenginleştirilmiş modeller, Star Wars hayranlarının oldukça ilgisini çekeceğe benziyor. Alışmış olduğumuz RC teknolojisinden biraz farklı olarak bu droid’ler kendi uzaktan kumandalarıyla gelmiyorlar. Bunun yerine, Google Play ve Apple Store üzerinden indireceğiniz Sphero’nun özel bir uygulamasını kullanarak bu robotları kumanda edebiliyorsunuz. Akıllı telefonunuz burada tam anlamıyla bir uzaktan kumanda görevi görüyor.

Sphero’nun piyasaya çıkan Star Wars droid seçenekleri R2D2, R2Q5, BB-9E ve BB-8 olmak üzere toplam 4 model. Bunların içinde BB-8 modelini geçen yıldan biliyoruz. Dolayısıyla ekibin en eski üyesi BB-8 diyebiliriz. Öte yandan Sphero, gerçekçi film ve animasyon robotları konusunda farklı denemeler yapmaya devam ediyor (Şimşek McQueen ve Spider Man örnekleri de mevcut).

Robotları iki ana grupta inceleyelim

R2D2 ve R2Q5

Gücün aydınlık ve karanlık tarafları için iki ayrı Star Wars droidi arasından dilediğinizi seçebilirsiniz. Çünkü, ikisi de benzer özellikleri taşıyorlar. R2D2 ve R2Q5, bluetooth desteğiyle akıllı telefonunuz üzerinden kontrol edilebiliyorlar. Pek çok role-play fonksiyonu olmasının yanında, oldukça iyi hareket değerlerine sahip. Yumuşak yüzeylerde daha rahat gidebilmesi için paletli olarak düşünülmüş bu modeller dahili hoparlöre, gerçekçi led ışıklara ve Star Wars evreninden aşina olduğunuz pek çok davranışı yapabilme imkânına sahipler. Şarj istasyonu olmayan bu modeller, sadece USB şarj kablosuyla beraber geliyorlar.

BB-8 ve BB-9E

Yeni Star Wars filmlerinden tanıdığımız sevimli BB-8 ve gücün karanlık tarafında kalan BB-9E ise oldukça farklı bir kullanıcı deneyimi sunuyor.

Çünkü bu droid’ler manyetik birer küre biçiminde ve tıpkı filmde olduğu gibi yuvarlanarak ilerliyorlar. Droidlerin kafa kısmı, manyetik olarak ana gövdeye tutunabilen hareketli bir yapıya sahip. Star Wars evreninde sevdiğiniz pek çok role-play fonksiyonuna sahip olan droidler, R2D2 ve R2Q5'e kıyasla daha ufak yapıdalar. Kutularında gelen özel şarj istasyonları ve USB kablolarıyla oldukça farklı bir deneyim sunduklarını söyleyebiliriz. Diğer modellerde olduğu gibi, bu droidler de bluetooth ve mobil aplikasyon aracılığıyla uzaktan kumanda edilebiliyor.

Diğer Özellikler

Tüm Star Wars droidleri USB aracılığıyla şarj ediliyor ve kutuda USB kablosu standart olarak geliyor. Ayrıca, Star Wars filmlerini izlerken bu robotlar size eşlik edebiliyor ve oldukça eğlenceli tepkiler vererek film arkadaşlığı yapabiliyorlar. İstenirse, holografik mesaj yayınlamak için uygulamaya entegre edilen ufak bir özellikten faydalanılıyor. Eh, bu kadar talebin olduğu ve ciddi fonksiyonlar barındıran bu droid’lerin uygun fiyatlı olmasını maalesef bekleyemezdik. Türkiye’de çeşitli alışveriş sitelerinde ve teknoloji mağazalarında bulabileceğiniz bu droid’lerin fiyatlarının erişilemez düzeyde olmadığını, ama yine de sizi biraz üzebileceğini şimdiden söyleyelim. Güç, sizinle olsun…

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.