TP-Link RE500 Wi-Fi Range Extender İncelemesi

Büyük ofis veya evlerde bağlantının her yerde aynı kalitede olmaması durumuna karşı geliştirilen TP-Link RE500 Wi-Fi Range Extender inceleme konuğumuz oldu.

Yayınlanma:
TP-Link RE500 Wi-Fi Range Extender İncelemesi

Bazı ev ve ofislerin ortak sorunu internet bağlantısının belli noktalarda yeteri kadar iyi olmaması. Genellikle bu durum aşağıdaki iki faktörden birine veya ikisine birden bağlıdır;

  • Ev/ofisin büyük olması
  • Kullanılan router'ın eski veya düşük menzilli olması

Büyük ofis veya evlerde, örneğin villa türü yapılarda bağlantının her yerde aynı kalitede olmaması sık görülen bir durum. Modemin teknik özelliklerinin yeterince iyi olmaması da bir diğer faktör. Bu durumlara yönelik olarak geliştirilen menzil geliştiricisi aygıtlardan, son dönemin dikkat çekici modelleri arasındaki TP-Link RE500 Wi-Fi Range Extender inceleme konuğumuz oldu.

Detaylı şekilde ele alığımız modelin, yukarıdaki sorunlardan muzdarip kullanıcılar için etkin bir çözüm olup olmadığı sorusuna yanıt bulmaya çalışacağız. TP-Link RE500 Wi-Fi Range Extender, Range Extender modellerinden RE450’nin geliştirilmiş versiyonu. Söz konusu önceki nesil modelde anten sayısı 3’ken, RE500’de 4’e çıkarılmış. Elbette başka geliştirmeler de var. Tasarım olarak oldukça şık göründüğünü belirtelim.

Ön yüzündeki mavi renkteki fonksiyon ışıkları, yanlarındaki butonlar ve antenleri ile son derece premium bir görünüme sahip. Bulunduğu konum için görsel açıdan ele alındığında, ‘fütüristik’ bir katkı sağlayacağını belirtelim. 16 cm uzunluk, 8,6 cm genişlik ve 4 cm derinlik ölçüleriyle geliyor. Yer kaplamayan, şık bir ürün özetle. Modelin kurulumu son derece basit, prize takıyorsunuz, bilgisayarınızla eşleştiriyorsunuz, ardından web browser’dan 192.168.0.254’e geçip, ilgili ayarları yaparak modeminizin menzilini artırıyorsunuz.

Dört adet sabit harici anteni bulunuyor, AC1900 çift bant Wi-Fi – 2.4GHz’de 600Mbps ve 5GHz’de 1300Mbps olmak üzere eş zamanlı bağlantı sağlıyor. Birden fazla cihaza eş zamanlı veri aktarımı imkanı sağlanıyor. 3 kat daha hızlı performans elde edebiliyorsunuz. Böylece bekleme süresi kısalıyor, her bir cihaz için Wi-Fi yayılması arttırılıyor.

Beamforming Teknolojisi ile daha güçlü bağlantı için bireysel cihazlara hedeflenen Wi-Fi sinyali gönderiyor. Gigabit Ethernet Portu sayesinde akıllı TV’lere, bilgisayar ve oyun konsollarına hızlı kablolu bağlantı imkanı var. Akıllı Sinyal Işığı da dikkat çekici bir detay, mevcut konumdaki sinyal gücünü gösyererek en iyi Wi-Fi kapsamı için en uygun konumu belirlemenize yardımcı oluyor.

AP Modu ile Wi-Fi yetenekliliği ile kablolu ağı geliştirmek için yeni bir Wi-Fi erişim noktası oluşturuluyor. TP-Link Tether Uygulaması da herhangi bir iOS veya Android mobil cihaz kullanarak ağınıza kolay erişim ve yönetim sağlıyorsunuz. Sadece TP-Link marka modemlerle değil, herhangi bir Wi-Fi router’ın veya kablosuz erişim noktasının menzilini genişletiyor.

TP-Link RE500 Wi-Fi Range Extender inceleme makalesinde sonuç kısmına geldik. Genel itibarıyla kolay kurulum ve yüksek performans sunan bir range extender olduğunu belirtmek mümkün. Şık tasarımı ve pratikliğiyle dikkat çekiyor. Evin ya da ofisin WiFi açısından zayıf noktalarını sorunsuz hale getirmek isteyen, interneti farklı noktalarda da kullanmak isteyen kimseler için fiyat/performans oranı harikulade bir seçenek aynı zamanda.

Artılar: Kolay kurulum Performans 3 cihaza kadar çok iyi sonuçlar Verimli Fiyat Bilgilendirme ışıkları

Eksiler: -

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.