TP-Link Archer VR400 VDSL/ADSL Modem Router İncelemesi

TP-Link’in dikkat çeken modem-router modellerinden Archer VR400 inceleme konuğumuz oldu. Cihazın artıları ve eksilerini ele aldık.

Yayınlanma:
TP-Link Archer VR400 VDSL/ADSL Modem Router İncelemesi

İnternet bağlantısı yaptıktan sonra en önemli gereklilik şüphesiz modem. Elbette eski modemi yenileme konusunda da benzer bir gereklilik söz konusu. Bu noktada gelişen altyapı şartları ile birlikte sağlanacak internet özelliğini karşılayabilecek modem tercihi öne çıkıyor. Örneğin fiber altyapı üzerinden internet alacak olan bir kullanıcının fiber uyumlu modem tercih etmeyi es geçmemesi lazım. Ayrıca ADSL/VDSL ayrımı da bir diğer önemli unsur.

İnceleme konuğumuz olan TP-Link Archer VR400, yüksek segmentli ihtiyaçlara cevap verebilen teknik özelliklerle geliyor. Bu modelle hızlı internet erişimi ve bununla birlikte daha geniş kapsama alanları teoride mümkün. Peki pratikte durum nasıl? Yakından bakacağız… Öncelikle TP-Link Archer VR400, firmanın şık modemlerinden biri. Piyano black dediğimiz parlak siyah kaplaması ile oldukça estetik bir görünüm sunulmuş durumda. Ön yüzündeki ışıklar, ince bir geometriyle dizayn edilmiş antenler, diğer dikkat çeken tasarım özellikleri arasında konumlanıyor.

Cihaz, kolaylıkla anlaşılabilir, Türkçe kurulumla geliyor. Birkaç dakika içinde kurulumu gerçekleştiriyorsunuz. 2.4GHz’de 300Mbps ve 5GHz’de 867Mbps hızı olmak üzere çift bantlı Wi-Fi bağlantısı elde ediyorsunuz. Fiber, kablo ve 3G/4G internet hizmetlerinin yanı sıra VDSL2/ADSL2+/ADSL standartları ile uyumlu. Dolayısıyla hangi internet paketine sahip olursanız olun, sunulmuş olan maksimum performansı alabileceğiniz bir modem/routerla karşı karşıyasınız. Üç adet sökülebilen anteni ile daha geniş kapsama alanı elde ediyorsunuz. Sahip olduğu hüzmeleme teknolojisi, 5GHz bandındaki kablosuz kapsamı ve performansını artırıyor.

USB bağlantı portu bulunan cihaz, bu sayede 3G/4G USB cihazları ve yazıcı hizmet paylaşımı, FTP ve medya hizmetlerini destekliyor. Ayrıca Tether adlı uygulama ile iOS ve Android cihazlarla yönlendiricinin yönetimi mümkün oluyor. Ürün, fiyatıyla da dikkat çekici. Son derece rekabetçi bir satış fiyatıyla sunuluyor. Kesinlikle 300 TL altında alınabilecek en iyi modemlerden biri olduğunu belirtmemiz gerekiyor. Genel itibarıyla ev ve ofisler için ideal alternatiflerden biri.

Gerek kolay kurulum, gerekse yüksek performansı ile son dönemde test merkezimizde ağırladığımız en iyi modem/router’lardana biri.

Artılar: Kolay kurulum Uygun fiyat Geniş kapsama alanı Hız ve performans hüzmeleme teknolojisi VDSL2/ADSL2+ desteği çift bantlı Wi-Fi bağlantısı Şık tasarım Isınmıyor

Eksiler: -

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız2
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.