Samsung'un Yeni Patenti Onaylandı: Ekrana Entegre Parmak İzi Okuyucusu

Samsung, bir süredir teknoloji tutkunlarının beklediği yenilik için nihayet hazır! Artık, ekrana entegre olarak parmak izini okumak mümkün olacak.

Yayınlanma:
Samsung'un Yeni Patenti Onaylandı: Ekrana Entegre Parmak İzi Okuyucusu

Samsung, geçtiğimiz Nisan ayında Dünya Fikri Mülkiye Örgütü'ne (WIPO) bir patent başvurusunda bulunmuştu. Şirket tarafından yapılan açıklamada, söz konusu patent başvurusunun onaylandığı belirtildi. Buna göre Samsung, ekrana entegre parmak izi okuyucusu kullanmaya imkân veren yeni patentine artık sahip. Bu patent, ekran üzerinde en fazla 12 adede kadar parmak izi algılayıcı bölgeye izin vererek, kullanıcıların kişisel verilerini koruyabilmesi için parmak izi okuma teknolojisinden yararlanmayı mümkün kılıyor.

Ekrana entegre parmak izi okuyucusu için şema gösterimi. Patente göre Samsung, ekran koruyucu cam ile dokunmatik sensörün arasına parmak izi okuyucusunu yerleştiriyor. 3 boyutlu dokunmaya imkân tanıyan basınç sensörü ise en altta yer alıyor. Bu sayede güvenliğin daha da arttırılması hedefleniyor.

Örneğin; cihazın galerisine giriş yapmak isteyen bir kullanıcıdan, ekranın işlemleri algılama sırasına göre önce parmak izi doğrulaması alınacak. Eğer parmak izi geçerliyse, bu defa galeriler açılacak. Yazılımsal açıdan çeşitli kısıtlama seçenekleri ile bu örneklerin çoğaltılabileceğini düşünüyoruz. En ilgi çekici teorilerden biri de, farklı kullanıcıların ekranla teması halinde onlara farklı ekranların gösterilebilmesi olarak görülüyor. Özellikle bankacılık uygulamalarının bulunduğu telefonlarda bu özellik sayeside farklı kullanıcılar cihazda iken, uygulamaları gizlemek / parola hatırlama seçimlerini dondurmak mümkün olabilecek.

Ne Zaman Kullanıma Sunulacak?

Teknoloji sektöründeki sızıntılara ve haberlere bakılırsa, Samsung'un gelecek amiral gemisi modeli Galaxy S9'un ekrana entegre parmak izi okuyucusu özelliğini barındıracağı söyleniyor. Hatta belki de Ocak ayında yapılacak CES etkinliğinde Samsung ilginç yeniliklerle bizleri tanıştırabilir. Elbette bunların yalnızca çeşitli sızıntılar olduğunu ve firmanın resmi bir duyuru yapıncaya kadar kapalı kapılar ardında işlerin nasıl yürüdüğünü %100 olarak bilemeyeceğimizi unutmamalıyız.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.