12 Şehir Toplu Taşımada Elektrikli Otobüse Geçiyor

Elektrikli otobüslerin alternatifsiz şekilde hizmet vereceği şehir sayısı şimdilik 12, sıfır karbon salınımı için bu bir başlangıç.

Yayınlanma:
12 Şehir Toplu Taşımada Elektrikli Otobüse Geçiyor

İngiltere’den Kanada’ya 12 farklı ülkedeki 12 şehir, toplu taşıma filolarını tamamen elektrikli otobüslerden oluşturuyor. Bir araya gelen belediye başkanları tarafından alınan karar, 2015’te çıkan C40 Temiz Otobüs Kanunu kapsamında alındı. Söz konusu kanun, iklim değişikliğiyle mücadele esaslarına dayanıyor.

Tamamen elektrikli otobüslerle verilecek toplu taşıma hizmeti şu şehirlerde gerçekleştirilecek; Londra, İngiltere Paris, Fransa Los Angeles, ABD Barselona, İspanya Kopenhag, Danimarka Quito, Ekvator Vancouver, Kanada Cape Town, Güney Afrika Cumhuriyeti Mexico City, Meksika Milan, İtalya Auckland, Yeni Zelanda Karar doğrultusunda aksiyon alan ilk şehir, geçtiğimiz yaz aylarında New Flyer of America ve BYD firmalarından 95 adet elektrikli otobüs satın alan Los Angeles olmuştu.

Öte yandan 12 şehirde hedefin 2030 yılına kadar ‘sıfır karbon salınımı’ olacağı kaydedildi. Bu bağlamda 2 yılda bir atılan adımların detaylarını içeren raporlar yayınlanacak. Bir adım sonrası olarak Çin, Birleşik Krallık ve Fransa’nın aralarında bulunduğu bazı ülkelerde petrolle çalışan araçların yasaklanması yönünde planlar yapılıyor. Alınan karar, elektrikli otobüs üreticilerini sevindirdi. Proterra gibi markaların sipariş almaya başladığı bilgisi paylaşılırken Alman otomobil üreticisi Volkswagen’ın da tamamen elektrikli otobüs üretme planlarının olduğu biliniyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.