Küçük Ofis ve Home Ofisler için BT Güvenliği İpuçları

BT güvenliği için atılabilecek en doğru adımlar ve pratik yöntemlerle hacker'ların 'ciddi maddi zarar' riski taşıyan hamlelerini bertaraf etme yolları...

Yayınlanma:
Küçük Ofis ve Home Ofisler için BT Güvenliği İpuçları

Şirketinizi yeni kurmuş olabilirsiniz, belki de 10 kişilik büyümekte olan bir yapıya sahipsiniz, home office trendi de son yıllarda yükselişte. Peki tam olarak az önce okuduğunuz kapsamı ilgilendiren potansiyel güvenlik sorunlarını düşük maliyetle bertaraf etmenin mümkün olduğunu biliyor muydunuz?

Windows, Mac, Linux bilgisayarlarınızı ve Android cihazlarınızı antivirüs/antispyware tehditlerinden, kimlik avı saldırılarından koruyabilir, sanallaştırma desteğinin avantajlarından yararlanabilirsiniz. Uzaktan yönetim özelliğine sahip olan her iki yazılımın öne çıkan bir diğer yönü de fiyatı. Dilerseniz deneme sürümlerini indirebilir (30 gün süreyle, taahhütsüz olarak) veya daha detaylı bilgi için kurumsal sipariş yönergelerini takip edebilirsiniz.

Bunları mutlaka yapın!

Verilerinizi sıklıkla yedeklemelisiniz, Yedek aldığınız harici ortamı, bilgisayarlara bağlı tutmayın. Onu mümkün olduğunca kullanmamalısınız; aksi halde saldırgan sisteminize girdiğinde yedeklerinizi de kolaylıkla şifreleyebilir. Masaüstü paylaşımızı ‘admin’ olarak açmayın, şifre olarak zorlu kombinasyonlar kullanın (12345, abcdef, 1a2b3c4d gibi çok basit şifrelerden uzak durun). Unutmayın, bu tür paylaşım ağları sadece bir bilgisayarın değil, tüm bilgisayarların hack’lenmesi gibi ‘korkunç’ durumlarla karşı karşıya kalmanıza yol açabilir.

Firewall kurun Kaliteli modem/router’lar kullanın. Uzak masaüstü port ayarlarını değiştirin Sunucunuzun güvenlik politikasını belirleyin Hack’lendiğinizi mi düşünüyorsunuz, sakın güç kablosunu çekmeyin, hızlıca network kablosunu çekmenizi öneririz. Unutmayın, kurumsal siber saldırganlar, aynı zamanda birer nitelikli dolandırıcıdır. Bu kişilerin ‘sayısız şekilde’ hack’leme girişiminde bulunabilecek kapasitede olma ihtimali (riski) son derece yüksektir. Bu nedenle güvenilir bir siber güvenlik yazılımı ve dijital dünya açısından genelde oldukça basit temellere dayalı bilinçli davranışlarda bulunmayı ihmal etmeyin.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.