Rakamlarla En Büyük Üç Telefon Pazarı: Çin, Hindistan ve ABD

En büyük telefon pazarı Çin, takipteki ülkeler arasında ise değişiklikler söz konusu. ABD artık ikinci sırada değil, işte rakamlarla pazarın zirvesi...

Yayınlanma:
Rakamlarla En Büyük Üç Telefon Pazarı: Çin, Hindistan ve ABD

Hindistan, en çok telefon satışı gerçekleştirilen 2. ülke konumuna yükselti. Asya ülkesinde son çeyrekte 40 milyon telefon satışı gerçekleştirildi. Böylelikle listede uzun süredir ikinci sırada bulunan ABD, üçüncülüğe gerilemiş oldu. İlk sıra ise değişmiyor; Çin. Dünyanın en kalabalık ülkesi, aynı zamanda en çok telefon satılan ülke konumunu aralıksız sürdürüyor.

Öte yandan Hindistan pazarındaki büyüme dikkat çekici. Ülkenin telefon satışlarının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 23 arttığı görülüyor. Pazarın büyük kısmı ise Xiami ve Samsung markaları tarafından domine edilmiş durumda. Vivo, Oppo, Lenovo modelleri üçüncü, dördüncü ve beşinci sıraları alıyor. Xiaomi’nin satışlarının 9 milyon 200 bin, Samsung satışlarının ise 9 milyon 400 bin olduğu kaydediliyor.

Hindistan pazarı, daha çok düşük fiyatlı cihazların ülkesi desek yanlış olmaz. iPhone gibi modellerden ziyade, nispeten daha düşük fiyat ve iyi performansa sahip seçenekler tercih ediliyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.