Günün Teknoloji Haberleri

Teknoloji dünyasında günün öne çıkan gelişmelerini bir araya getirdiğimiz Günün Teknoloji Haberleri serimizin yeni bölümüne hoş geldiniz...

Yayınlanma:
Günün Teknoloji Haberleri

Gecikmeli robot savaşı sonunda gerçekleşti. ABD ile Japonya, terk edilmiş bir demir-çelik fabrikasında kozlarını paylaştı. Mücadeleyi ABD'yi temsil eden MegaBot ekibi kazandı. İşte o video...

Robotlar kapıştı!

Microsoft en ünlü mouse'unu yenileyerek satışa sunacak

Microsoft, IntelliMouse'u yeniden üretiyor. 2002'de geliştirilen bu PC mouse'u, günümüz teknolojileriyle (3200dpi, vb) yeniden yorumlanarak yeniden piyasaya sunulacak.

WD 40 TB'lik sabit sürücü geliştiriyor

Bu kadarı da olmaz demeyin! Western Digital (WD), 40 TB'lik sabit sürücü geliştirmekte olduğunu resmi olarak açıkladı. Tuhaf detay ise belirlenen satış tarihinin 2025 olması. Uzun yıllar beklenecek bir teknoloji olacağı aşikar.

Katlanabilen çift ekranlı telefon üretildi

Çinli ZTE markası, hem önünde, hem de arkasında ekranı bulunan bir telefon modeli üretti. ZTE Axon M adıyla gelen Android'li model, ilginç görünümüyle dikkat çekti. 4 farklı konumda kullanılabilen cihaz, 4 GB RAM, Snapdragon 821 işlemci, 32 GB dahili hafıza, microSD, 20 MP arka kamera ve 3180 mAh pil kapasitesi ile geldi.

Google, Android 8.1 Oreo'yu haftaya yayınlayacak

android-8-o

Google, Android 8.1 Oreo versiyonunu önümüzdeki hafta yayınlayacağını açıkladı. Harika haber ise (!) sadece iki telefonun bu güncelleme desteğini alacak olması: Pixel 2 ve Pixel 2 Ultra.

Samsung Pay kullanıcılarının sayısı 6,44 milyona ulaştı

samsung-pay-turkiye Samsung, geçtiğimiz Eylül ayı rakamlarına göre mobil ödeme hizmetinin 6,44 milyon kullanıcıya ulaştığını açıkladı. Samsung Pay, 20 ülkede kullanılıyor.

Twitter yeni politikalarını yayınladı

Twitter, tweet gönderilerinin kötüye kullanımıyla mücade planını açıkladı. Buna göre nefreti tetikleyen gruplarl daha yoğun mücadele edileceği, çıplaklık ve grafik şiddete kadar birçok içeriği ‘hassas medya’ olarak yayınlanacağı, örneğin Nazi görüntülerinin gizleneceği, cinsel tacizi engelleme yönünde de daha fazla adım atılacağı kaydediliyor. Serimiz devam edecek, takipte kalınız...

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.