Gerçekliği Kaybetmeniz İçin Gereken Her Şey Sanal Gerçeklikte

Yeni teknoloji ekipmanların konusunda sıra yavaş yavaş yeni bir aygıta doğru yöneliyor; sanal gerçeklik gözlüğü. Peki neden ona sahip olmak isteyeceksin?

Yayınlanma:
Gerçekliği Kaybetmeniz İçin Gereken Her Şey Sanal Gerçeklikte

Güvenin söz konusu olduğu bir ortam, odanız. Odanın içinde bilgisayarınız, kitaplar… Hayatınızın belki müzik sesiyle, belki sessizce, derinden saniyeleri. Bu odanın içinde zihninizi güvende, konforlu ve memnun hissetmenizi sağlayan teknoloji sürekli değişti. Sony Walkman, Nintendo GameBoy, Masaüstü PC’niz, Lenovo dizüstü bilgisayarınız, mini Bluetooth hoparlörünüz, iPad, iPhone, PlayStation 4… Ve sıra yavaş yavaş yeni bir aygıta doğru yöneliyor; sanal gerçeklik gözlüğü.

İnanması şimdilik pek kolay değil, yılda sadece 10 milyon civarı satışa ulaşan bir teknoloji çünkü. Ancak zamanla bu sayı katlanarak artacak. Tüm göstergeler her yıl iki katından daha fazla satacağını öngörüyor. Bu durumda, daha fazla ‘odanın’ içinde yer alması sürpriz değil. Üstelik fiyatı da iyiden iyiye düşmeye başladı. İlk çıktığında 2-3 bin TL’lere satın alınabilen bu cihazlar artık 1000 TL civarında edinilebilir. Samsung’un sanal gerçeklik ekipmanları bu fiyatın da altında. En gözde sistem PlayStation V rise 2000 TL’nin altında fiyatlara sahip. Tamamen erişilemez olmadıklarını görmek kesinlikle mümkün.

Peki neden sanal gerçeklik?

Net bir ifadeyle ‘daha iyi olduğu’ için. Açıkçası, sadece görsel alanınızın çepeçevre sarılması değil, işitsel ve dokunsal açıdan da size sunduklarıyla bu teknolojinin iyi hissettirdiğini biliyoruz. İyi şekillerde kullanabilecekleri gibi daha karanlık konularda da söz konusu olacaklarını (hatta olduklarını) belirtmemiz gerek. Bu alanda ciddi bir p.rno sektörü hareketi var. Bu konuya dair çeşitli oyun ve video filmler üretiliyor. Gördükleri ilgi şu an emekleme aşamasında, ancak sonraki safhaları daha yoğun olacak.

Elbette bizi ilgilendiren ağırlıklı kesim, ‘eğlence’ ve daha çok ‘oyun’ tarafında. Yeni yerler görmek için kullanıldıkları gibi oyunlarda senaryonun tam olarak içinde yer almayı da mümkün kıldığını biliyoruz. Sanal gerçeklik gözlüğü kullanarak fps oyunu oynamak harikulade bir deneyim ve bunu, şimdilik belli başlı oyunların (CoD’de olduğu gibi) bazı bölümlerinde, birçok vasat oyunun da (golf, balıkçılık türünde oyunlar) genelinde deneyimleyebiliyoruz.

Sanal gerçeklik ve iş dünyası da hareketli bir saha. İş dünyası ise sanal gerçekliği her geçen gün daha fazla entegre yaşıyor. Verimlilik, hız gibi kritik değer taşıyan unsurlarda profesyonellerin, bu teknolojiyi kullanımı büyük farklar yaratıyor.

En nihayetinde ise sanal gerçeklik büyüyor, yükseliyor. Bizler de bu yeni yeni sıçrayan teknolojiyi izlemeye devam ediyoruz. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz…

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.