Huawei Mate 10 incelemesi [Fiyat analizi dahil tüm ayrıntıları ile]

Huawei Mate 10 inceleme konuğumuz oldu. Satın alım öncesinde fikir edinmek ve bunun için kapsamlı bir analiz okumak istiyorsanız doğru yerdesiniz...

Yayınlanma:
Huawei Mate 10 incelemesi [Fiyat analizi dahil tüm ayrıntıları ile]

2017 sonuna doğru tanıtılan Huawei Mate 10 inceleme konuğumuzdu. Akıllı telefonun son dönemde iyiden iyiye adından söz ettiren yapay zeka teknolojisinin ilk evrelerini içermesi dikkate değer. Elbette başka dikkat çekici özellikleri de var. Bununla birlikte üzülerek deneyimlediğimiz yönleri de mevcut.

Satın alım öncesi fikir edinmek ve bunun için kapsamlı bir analiz okumak istiyorsanız doğru yerdesiniz... Çin merkezli teknoloji şirketi Huawei, akıllı telefon, akıllı saat ve telefon şebekeleri için donanım geliştiriyor. Bu kapsamda yükselişteki markalardan biri ve son yıllarda hızla artan satış rakamları da dikkat çekiyor. Bir insan gibi düşünmek için tasarlanmış yapay zekaya sahip akıllı telefon Huawei Mate 10 inceleme konuğumuzdu. İşte cihazın tüm artıları ve eksileri…

Almanya’da düzenlenen renkli bir etkinlikte tanıtılan model, 8 çekirdeki Kirin 970 adını alan işlemciyle geliyor. Bu işlemci, ayrıca bir sinir ağı işlem birimine (NPU olarak isimlendirildi) sahip. Bu sayede yapay zeka özelliklerini akıllı telefona taşıyor. Diğer yandan NPU’ya dair beklentilerinizi çok da yüksek tutmayın (yine de Siri’yle yarışır)… NPU nedir sorusu hala net bir yanıta kavuşmadı değil mi? Biraz daha detay geliyor... Verimli modların önerilmesi, performansı ön planda tutmak ve optimize etmek gibi nitelikler söz konusu. Kamera için ilginç özellikler. Elbette temelde hız, tepki süresi/yapısı ve verimlilik artıyor. Ayrıca NPU’yla birlikte kullanıcısını tanıyacak olan cihaz, bunun yanında bilgileri bulut tabanlı sunucularda saklamıyor ve bu sayede güvenliğin de ön planda olduğu ifade ediliyor.

  • İpucu: Huawei Mate 10 ile Huawei Mate 10 Pro arasındaki temel fark, Pro modelinin daha büyük ekrana sahip olması.

huawei-mate-10-kamera

Akıllı değil, zeki bir telefon

Huawei kendi işlemcisinin, iPhone’un A11 Bionic işlemcisininden iki kat daha fazla işlem gücüne sahip olduğunu iddia ediyor. Performans olarak ‘iki kat’ daha iyi olduklarını belirtiyorlar. NPU fikri ise telefonun bir beyne sahip olması şeklinde ifade ediliyor. Bir insan gibi düşünebilen bir cihaz meydana getirdik diyor, Huawei yetkilileri. Örnek bir senaryo olarak kameranın nesneleri tanıması, anlaması mümkün. İşlemci, 14 farklı sahne ve nesne türünü anlamlandırabiliyor. Yiyecekler, köpekler, vb… Yapay zeka, ayrıca enerji verimliliği için de kullanılıyor. Cihazın, daha az pil tüketecek şekilde ‘kendiliğinden’ ayarlanması sağlanıyor.

  • İpucu: Huawei Mate 10 Porsche Design modeli de tanıtıldı. Oldukça havalı bir tasarıma sahip, ancak ülkemizde satışa sunulmayacağı kaydedildi.

Telefonun arka kısmındaki kontrast renkteki geniş bir şerit, özgün görünüme sahip olması anlamına geliyor. Ön yüzde ekran çerçevesi son derece ince, güzel bir görünüme sahip olduğuna şüphe yok. Ancak köşelerdeki kavisli tasarım, plastik malzeme hissiyatını da yaşatmıyor değil.

16:9 en/boy oranına sahip 5.9 inç ekranla geliyor. Huawei Mate P10 ekranı çok başarılı, renkler canlı ve parlak. Dokunmatik hassasiyeti gayet yüksek. Çift arka kamerası 12 MP + 20 MP’lik iki sensörü bulunuyor. Optik görüntü sabitleyicisi sayesinde hareketli anlarda daha iyi sonuçlar, f/1.6 diyafram açıklığıyla da düşük ışıkta daha net sonuçlar elde ediyorsunuz. Bokeh efekti elde edebildiğiniz bir model olduğunu da belirtelim. İki lensin de Leica’yla ortaklaşa geliştirildiği belirtiliyor. Arkasında parmak izi algılayıcısı mevcut. 10 dakikada yüzde 20 şarj oluyor. Hızlı şarj desteği var.

Ses kalitesi çok iyi. Ayrıca 50 dile kadar çeviri desteği, 4000 mAh pil kapasitesi, EMUI 8.0 arayüzüyle akıcı bir kullanım da diğer öne çıkan özellikleri arasında.

Huawei Mate 10 fiyatı gayet makul. Ayrıca tarifeye ek olarak mobil operatör üzerinden de tercih edilebilir modellerden. Ve Huawei Mate 10 inceleme makalesinde son sözler...

Son sözler

Huawei Mate 10 inceleme yazısını artık bitiriyoruz... Öncelikle Huawei Mate 10, yapay zekayı öne çıkararak fark yaratma yolunu tercih etti. Açıkçası sunduğu özelliklerin ‘çok fazla’ heyecan yaratmadığını belirtmemiz gerekiyor. Bununla birlikte klasik ‘kamera’, ‘ekran’, ‘pil dayanıklılığı’, ‘arayüz’ gibi kilit önem taşıyan tüm konularda iyi iş çıkardığı bir gerçek.

Tasarım konusu ise biraz tartışmaya açık, yeterince premium görünüp görünmediği sorusuna yanıt olarak buna pek de olmadığımı söyleyebilirim. Samsung Galaxy Note 8 veya Apple iPhone X kadar çarpıcı değil, özellikle arka kamerasındaki alt alta tasarımla beni biraz da hayal kırıklığına uğrattı. Artılarıyla ve birkaç eksi yönüyle birlikte değerlendirildiğinde fiyatının hakkını veren bir cihaz. Tercih edilebilir.

İlginizi çekebilir: Huawei Mate 8 incelemesi İlginizi çekebilir: Huawei P9 Lite incelemesi

Huawei Mate 10 inceleme makalesinin daha fazla kişiye ulaşması için aşağıdaki sosyal medya ikonlarını kullanarak paylaşabilirsiniz.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.