GSM Operatörleri, Sosyal Medya Uygulamalarının Kullanım Oranlarını Şişiriyor mu?

Bazı GSM operatörlerinin WhatsApp, Facebook gibi uygulamaların kullanım oranlarının faturalarda haddinden çok gösterildiği yani şişirildiği iddia ediliyor.

Yayınlanma:
GSM Operatörleri, Sosyal Medya Uygulamalarının Kullanım Oranlarını Şişiriyor mu?

Günümüzde WhatsApp, Facebook, Twitter gibi uygulamalar son derece yaygın. Hemen hemen herkesin bir WhatsApp hesabı var ve genellikle iletişim bu hesaplardan sağlanıyor. Bu tarz uygulamaların kullanımı için vergilendirmeler de daha düşük tutuluyor. İşte operatörler bu durumu fırsata çevirdi.

Öğrenilene göre bazı GSM operatörleri, WhatsApp, Facebook, FaceTime gibi platformların kullanım oranlarını şişirip faturaya o şekilde yansıtıyor. Normalde diğer hizmetler için mesela konuşma için devlete %25 konuşma vergisi ödüyorlar. İnternet hizmetlerinden ise %5 vergi ödedikleri için bu tarz bir yönteme başvuran operatörler, böylelikle elde ettikleri geliri arttırıyorlar. Konuşma tutarını düşük tutup internet kullanımını şişiriyorlar.

Maliye Bakanlığı tarafından bu konu ile ilgili bir inceleme başlatıldığı öğrenildi. Şu an için hangi operatörlerin bu inceleme kapsamında değerlendirildiği bilinmese de zaman içerisinde ceza aldıkları taktirde bir açıklama yapılacaktır. Teknoloji dünyasına dair öne çıkan gelişmeleri TeknolojiTuru.com farkıyla aktarmaya devam edeceğiz. Takipte kalınız...

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.