iPhone 8 İncelemesi iPhone 8 Satın Alınır mı?

Apple’ın yeni akıllı telefonu iPhone 8 inceleme konuğumuz oldu. İddialı cihazın tüm artıları, eksileri ve öne çıkan tüm yönleri mercek altında…

Yayınlanma:
iPhone 8 İncelemesi iPhone 8 Satın Alınır mı?

iPhone 8, geçtiğimiz Eylül ayında lanse edildi ve kısa süre önce ülkemizde resmi şekilde satışa sunuldu. Modelin incelemesi için yurt dışından getirdiğimiz bir iPhone 8 kullandık. Uzun bir deneyim ve detaylı özellik incelemeleri ile kapsamlı bir makale meydana getirdik. Keyifle okuyacağınız ve okurken de bilgileneceğinizi düşünüyoruz. İlk olarak iPhone 8 tasarım özellikleri ile başlayacağız…

İlk bakış ve tasarım

iPhone 8, klasik bir kutu ve kutu içeriğiyle sizi karşılıyor. İçerisinden kablolu EarPods kulaklıklar, Lightning kablosu, adaptör, kullanım klavuzu, Apple logosu sticker’ları ve garanti belgesi çıkıyor. Açık söylemek gerekirse iPhone 6’ya kadar uznan tasarımının da değişmediğini düşündüğümüzde kutusunun içinden çıkan her şeyin tanıdık geldiğini üzülerek söyleyebiliriz. Evet, tasarım aynı. Tek fark arka kısımdaki parlak cam kaplama. Bunun dışında Home tuşu, arkasındaki kamera, altındaki stereo hoparlörler gibi karakteristik tüm detayları öncül modellerle aynı.

Kesinlikle eksi puan! 148 gram ağırlığa sahip. 7.3 mm kalınlık, 13,8 cm uzunluk ve 6,7 cm genişlik ölçülerinde. Tek elle rahatlıkla kavranıp taşınabiliyor. Tasarımına dair öne çıkan yönlerinden bir diğeri de IP67 sertifikasına yani su ve toza dayanıklılık özelliğine sahip olması. Bu aşamada su sıçramaları ve örneğin çöl koşullarındaki tozlara karşı dayanıklılık olası senaryolar şeklinde.

Bol yağışlı bir coğrafyaya sahip olan Türkiye’deki kullanıcılar için suya (cihazın ansızın su birikintisinin üstüne düşmesi gibi durumlara) dayanıklılık önemli bir artı puan olabilir. Siyah, gri ve altın renkleriyle gelen modelin özellikle gri tonlardaki alternatifi oldukça tuhaf görünüyor.

iphone-8-inceleme

Teknik özellikler

iPhone 8 teknik özellikleri ile oldukça iddialı. Öncelikle ekranında artık True Tone adı verilen özellik var; bu sayede ortam koşullarına göre kendiliğinden optimize olan bir ekran parlaklığı/rengi söz konusu. Çok başarılı bir özellik. 4.7 inç ekranının çözünürlüğü 750 x 1334 piksel. 16:9 en/boy oranı, IPS tabanlı LCD ekran kullanımı öne çıkanlar arasında. Ekran teknolojisi, iPhone 7 Plus’la aynı, tek fark True Tone diyebiliriz.

Apple A11 bionic adı verilen bir işlemciyle gelen iPhone 8, performans açısından iPhone 7 Plus ve önemli bir rakibi olan birçok farklı testte Galaxy Note 8’i geride bırakıyor. Gerçekleştirdiğimiz testlerde Benchmark skorları 11 bin puan civarında, iPhone 7 Plus’un neredeyse 2 katı seviyesindeydi. İşlemcinin 6 çekirdekli yapıda olduğunu belirtelim; bu çekirdekler performans ve pil verimliliği gibi konularda işlev sağlıyorlar. Apple üretimi grafik işlemcisi oldukça iddialı.

Öncül seriden çok daha verimli. Her zaman olduğu gibi artırılabilir hafıza desteği sunulmuyor, 64 ve 256 GB olmak üzere iki farklı depolama seçeneğinden birini tercih ediyorsunuz. 64 GB modeli bizdeydi, çok geniş bir multimedya (video, müzik, fotoğraf) arşivi, sayısız uygulamayı aynı anda kullanabiliyorsunuz. Daha fazlasını arayanlar 256 GB’ı seçenebilir elbette. Cihazda 2 GB RAM kullanılıyor, yazılım tarafında ise iOS 11 önyüklü geliyor. Açar açmaz iOS 11.x güncellemeleri yapabiliyorsunuz.

iphone-8-teknolojituru

12 MP arka kamerası f/1.8 diyafram açıklığı ve etkili bir flaşa sahip. Düşük ışık performansı çok daha iyi. Ayrıca iPhone 7 serisi de dahil olmak üzere tüm önceki nesil modellerden daha iyi sonuçlar alabiliyorsunuz. Faz algılamalı otomatik odaklama özelliği hızlı ve iyi çalışıyor. 60fps’ye kadar yavaş çekim videolar çekilebiliyor. 4K video çözünürlüğü de önemli bir ayrım noktası. Ön kamerası 7 MP fotoğraf ve 1080p 30fps’ye kadar video kaydına imkan tanıyor.

Kameraların renk dengesi, gerçekçiliği oldukça iyi. Stereo ses kaydı yapabilen model, aynı zamanda stereo ses çıkışına da imkan tanıyor. 802.11ac WiFi, hotspot, dualband, Bluetooth 5.0, A-GPS, GLONASS, BDS, GALILEO ve Apple Pay özellikleri de diğer öne çıkanlar arasında. Önde parmak izi okuyucusu mevcut. Hızlı şarj özelliği var, ancak bunun için ayrı bir aparat almanız gerekecek. Kutu içeriğinde standart şarj ünitesi çıkıyor.

Sonuç ve Puanlama

Genel itibarıyla iyi bir donanım ve performans sunuyor. Ancak tasarımının önceki serilerle aynı olması önemli bir negatif unsur. Yine de güncel ve iyi bir akıllı telefon arayışındaysanız iPhone 8 beklentilerinizin ötesinde. iPhone 8 satın alınır mı? Bizce evet. iPhone 8 inceleme makalemizi paylaşarak daha fazla kişiye ulaşmasına yardımcı olabilirsiniz.

Artılar: Donanım Performans Kamera Ekran Hızlı şarj iOS güncellemelerini alıyor

Eksiler: Tasarım.

TeknolojiTuru Puanı: 10/8

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.