GO Klavye Gizlilik İhlalleri ile Gündemde

Popüler Android Google Play Store uygulamalarından GO Klavye hakkında çok önemli gelişmeler var. Konu ile ilgili detaylar…

Yayınlanma:
GO Klavye Gizlilik İhlalleri ile Gündemde

Google Play Store’un sevilen klavye uygulamalarından GO Klavye ile ilgili ciddi iddialar var. Öğrenilene göre uygulama kullanıcıların gizliliğini ihlal ediyor. Araştırma şirketleri tarafından ifade edilene göre uygulamanın haddinden fazla izin gereksinimi duyması da buna bir kanıt niteliğinde.

İddialara göre GO Klavye, hazırlamış olduğu bir sistem ile kullanıcıların yazmış olduğu metinleri kendi deposunda topluyor ve bunları kayıt altına alıyor. Bundaki amaç kelime analizleri yapıp gelir elde etmek için çeşitli pazarlamalar yapmak. Tabii bu çok mühim bir gizlilik ihlali gerçekleştiriyor demek oluyor. Her ne kadar uygulama tarafından gizliliğe duyulan saygı ifade ediliyor olsa da iddialar hiç de yabana atılır türden değil. Uygulamanın üreticisi GOMO, kullanıcıların verilerini toplamayacakları yönünde beyanlarını uygulama içeriğinde bulunduruyorlar.

Fakat telefon görüşmelerine, kimliğe, mikrofona, ekran boyutuna, mail bilgilerine kadar erişim izni istiyor oluşu iddiaların oluşmasının temel kaynağı.

Bakal önümüzdeki süreçte bu konu ile ilgili ne gibi gelişmeler olacak? Google cephesinden de açıklama yapılması bekleniyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.