CCleaner’ın Eski Sürümleri Tehlike Saçıyor!

Popüler depolama alanı temizlik uygulaması CCleaner’ı kullananların bu haberimizi dikkatlice okuması gerekiyor. Konu ile ilgili detaylar…

Yayınlanma:
CCleaner’ın Eski Sürümleri Tehlike Saçıyor!

CCleaner şu an dünyanın en fazla kullanılan temizlik uygulamalarından biri ve hackerlar bu uygulama üzerinde bulunan bir açığı kullanarak cihazlara ulaşıyorlar.

Öğrenilene göre yazılımın eski sürümlerine zararlı yazılım sokuldu ve bu şekilde insanların zararlı dosyaları edinmeleri sağlanıyor. Zararlı yazılım doğrudan kişisel verileri ele geçirmeye yönelik tasarlanmış. Avast yetkilileri tarafından belirtilene göre Windows işletim sistemi için geçerli olan bu tehdit özellikle eski sürümleri kapsıyor.

Bu yüzden teknoloji severlerin eğer CCleaner kullanıyorlarsa oldukça dikkatli olmaları gerekiyor. Eğer sürümünüzün yeni olup olmadığından emin değilseniz uygulamayı hiç çalıştırmamanızı ve doğrudan program ekle veya kaldır alanından kaldırmanızı öneririz. Kaldırma işlemini gerçekleştirdikten sonra eğer tekrar yazılımı kullanmak istiyorsanız bunu resmi internet sayfasından son sürümü indirdiğinize emin olarak yapın. Yeni sürümde zararlı yazılım bulunmamaktadır. Yetkililer tarafından ifade edilene göre zararlı yazılımdan şu ana kadar 700 bin civarı kişi etkinlendi ve bu sayının daha da yüksek olmasından şüphe ediliyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.