iPhone 8 Özellikleri Fiyat ve Diğer Önemli Detaylar - iPhone X'in Özellikleri

Apple iPhone 8 özellikleri, fiyat ve diğer öne çıkan detayları bu kapsamlı makalede sizlerle. Merak ettiğiniz tüm soruların yanıtları...

Yayınlanma:
iPhone 8 Özellikleri Fiyat ve Diğer Önemli Detaylar - iPhone X'in Özellikleri

Apple iPhone 8 tanıtılıyor... Canlı anlatım birazdan başlıyor... Takipte kalınız... 12 Eylül, 20:30... Apple Watch 3 ve 4K Apple TV tanıtımları... Apple Watch 3, tasarım açısından yandaki kontrol düğmesindeki kırmızı renk dışında öncül modellerle benzer... LTE'li bir model geliyor, özel SIM kart takılabilen bu Apple Watch 3, diğer modele göre 2,5 mm daha kalın. Apple TV artık 4K desteğine sahip bir modelle güncellendi. 4K desteği geldi.

20:45 iPhone ile ilgili sunum başladı...

iphone-8

Apple CEO'su Tim Cook, sahnede iPhone'un inovasyon anlamında geride kalan 10 yılına değinen bir giriş konuşması ile başladı...

20:50 iPhone 8 ve iPhone 8 Plus tanıtılıyor... Tasarım önde değişmemiş durumda... Arka kısım değişmiş... Cam kaplama var ve elbette daha parlak bir görünüm. Toza ve suya dayanıklılık.

4.7 ve 5.5 inçlik ekranlar sunuluyor. Ekran boyutlarının daha büyük olacağı iddiaları böylelikle boşa çıkıyor. Ekran, önemli bir değişiklikten geçmemiş, iPhone 7'yle neredeyse aynı. iPhone 8, iPhone 7'ye göre yüzde 25 daha yüksek ses çıkarıyor. Yeni A11 işlemciyle geliyor. Şu ana kadar bir akıllı telefon için üretilmiş en yüksek standartlı işlemci olduğu belirtiliyor... iPhone 8'de 2, iPhone 8 Plus'ta 3 GB RAM var.

iPhone X Türkiye fiyatı ne olur? İşte yanıtı...

21:05 Apple'ın tasarladığı görüntü işlemcisine sahip. 12 MP kameralı iPhone 8 ve 12 MP çift arka kameralı iPhone 8 Plus sunuluyor.

Örnek fotoğraf...

iPhone 8 Plus çift kamerayla çalışan yeni bir teknoloji ile dikkat çekiyor. Işık algılaması tarafında yeni bir teknoloji sunuluyor. Işık ayarları yapılabiliyor. Portre modu dikkat çekici, fotoğrafçıların sonu mu? Gerçek zamanlı olarak görüntü ve hareketi analiz eden, saniyede 2 milyon kare bu noktada analiz ediliyor. 21:10 Yeni iPhone'larda 4K 60fps özelliği geliyor. Artırılmış gerçeklik de önemli özellikler arasına dahil oluyor. 21: 15 Kablosuz şarj özelliği sonunda iPhone 8'de!

Yorum

iPhone 8 için tasarımın değişeceği yönündeki beklentiler böylelikle boşa çıkmış oluyor. Arka kısımda kameranın dikey şekilde konumlanacağı, önde fiziksel tuşun olmayacağı iddiaları vardı, tasarım iPhone 7 ile aynı. 32, 128 ve 256 Gb modeller sunuluyor. iPhone 8 için fiyatlar iPhone 7'den muhtemelen 500 TL daha yüksek olacak. Resmi açıklama geldiğinde haber güncellenecektir. 19 Eylül 2017'de iOS 11 sunuluyor.

21:17 Ve One More Thing zamanı! iPhone X geliyor... iPhone X, dik kamera, tamamen ekran özellikleri ile geliyor. Beklentiler tamamen bu yöndeydi... 10. yıla özel olarak tasarlandı.

iPhone X (X 10 anlamına geliyor, Roma Rakamı) Paslanmaz çelik çerçeve tasarımı, Akıcı bir tasarım, Çerçeve neredeyse yok, İki renk var; uzay grisi ve gümüş, Super Retina ekrana sahip, 5.8 inç OLED ekran mı...

iphone-x

21:25 OLED ekran. Evet, doğrulandı, iPhone X OLED ekran teknolojisi sunacak, daha iyi renkler... 21:28 iPhone X, biyometrik özelliklerle yüz tanıma özelliği sunuluyor. Face ID adını alıyor. Touch ID bu modelde yok. Ancak ekranı yukarı doğru kaydırarak açıp, şifre kombinasyonuyla da cihazın kilidini deaktif edebilmek mümkün, yani yüzümü algılamazsa açılmaz mı gibi bir sorunu yok. Ön kamera ve yüz tanıma için gereken kamera ön kısımda ekranın üstündeki siyah alanda yer alıyor. Bu bölümde diğer sensörler de yer alıyor. iPhone X, çift arka kamerasıyla hem geniş açı, hem de düşük ışıkta daha net fotoğraflar vaat ediyor. 4K video kaydı özelliği var, ön kamera ise 7 MP fotoğraf çekiyor.

Tuşlar...

Peki ya fiyat? Fiyat konusunda beklentileri pek de 'mütevazı' tutmamak gerek, kısa süre içinde resmi açıklama gelecek. Diğer yandan Teknoloji Turu olarak tahminimiz 5 bin TL'nin altında bir fiyat etiketinin zor olduğu yönünde.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.