Çocuklara Yönelik Dijital Reklam Pazarının Geleceği

Çocuklara yönelik dijital reklam pazarı hız kesmeden büyüyor. 2019 beklentileri 1 milyar 200 milyon dolarlık bir pazara işaret ediyor. İşte detaylar...

Yayınlanma:
Çocuklara Yönelik Dijital Reklam Pazarının Geleceği

Tanınmış bir finansal analiz kuruluşu olan PwC, yayınladığı yeni bir raporda çocuklara yönelik dijital reklam pazarına yönelik beklentileri paylaştı. Buna göre 2019 yılı için pazarın 1 milyar 200 milyon seviyesine tırmanması bekleniyor. Bu rakam, tüm reklamların yüzde 28’i… Eskiden çocuklar sadece TV tarafında hedeflenirdi. Ancak 13 yaş altındaki izleyici kitlesi, artık dikkatini akıllı telefon, tablet ve bilgisayarlara çevirmiş durumda.

TV'ye reklam yerine dijital reklam...

Konuya ilişkin açıklamada çocuk medyası piyasasının, son yıllarda görülen ana akım alanındaki geçişin aynısını yaşadığı kaydediliyor. 2019 yılına kadar toplam reklam harcamalarının yüzde 28’ine ulaşabileceği öngösürünün arkasında çok güçlü yapısal nedenlerin bulunduğu ifade ediliyor. On yıllara dayalı TV reklamlarının yerini dijital reklamların aldığı ve bunun daha da gelişeceği net.

cocuklar-icin-banner

Dijital reklam nedir?

Tüm dijital mecraları kapsayan reklam stratejileridir. İnternet sitelerinde banner, advertorial; YouTube reklamları, Instagram reklamları, vb.

Pazar her yıl büyüyor

Bu pazar yılda yüzde 25’e varan oranda büyüyor, markalar da reklam harcamalarını hızla dijital hale getiriyor. Tüm bu ‘zincirin halkaları’ durumunun bir diğer başlığı da kesinlikle ‘kidtech…’ Kidtech gittikçe gelişiyor, çocuklar için daha fazla ürün ve hizmet sunuluyor ve bunun devam edeceğini öngörmek pek de zor değil.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.