Instagram Kullanıcılarının Başı Doxagram İle Dertte

Popüler sosyal medya uygulaması Instagram, bu kez güvenlik sorunları ile pençeleşiyor. İşte yeni sorun 'doxagram' ve merak edine sorulara detaylı yanıtlar.

Yayınlanma:
Instagram Kullanıcılarının Başı Doxagram İle Dertte

Instagram’da geçtiğimiz günlerde patlak veren Selena Gomez olayı aslında buz dağının yalnızca görünen kısmı. Selena Gomez’in bilgilerinin ele geçirilip Instagram hesabının çalınması yalnızca Selena Gomez’e yapılan bir hack saldırısı değil. Aynı zamanda diğer Instagram kullanıcılarına da yapılan saldırılar var.

Elimize ulaşan bilgilere göre tıpkı Selena Gomez’in bilgilerine erişildiği gibi Instagram’da daha pek çok kişinin bilgilerine ulaşıldı. Selena Gomez ünlü bir isim olduğu için onunla ilgili paylaşım yapıldı ama bu durum tehlikenin sadece onun için geçerli olduğunu göstermiyor. Çünkü Instagram kullanıcılarının mail gibi kişisel bilgileri Doxagram isimli platformda satılıyor.Bir grup hacker insanların Instagram hesap bilgilerini çalıp bunları Doxagram platformuna yükledi ve 10 Dolar karşılığında bilgileri satıyorlar.

Ne yapılmalı?

Daha önce Doxargam için bir önlem alınmıştı ancak platformun tekrar aktif olduğu düşünülürse bu durum oldukça tehlikeli. Bizim size tavsiyemiz şifrenizi ve mail bilgilerinizi en kısa süre içerisinde değiştirmenizdir. Hatta size önemli bir uyarımız daha var; bu tür sosyal medya platformlarını kullanırken herhangi bir hack haberi okumasanız bile belli aralıklarla şifrenizi güncelleyin. Çünkü basının ortaya çıkaramadığı pek çok hack olayı da olabiliyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.