Zamanı Hack’lemek Bölüm 1: WhatsApp

Zaman paranoyası yaşıyoruz, bu yüzden herkes birbirinden kaçıyor. Anlık mesajlaşmanın yıldızı WhatsApp’ın kullanıcı sayısı bu yüzden 1 milyarı aştı.

Yayınlanma:
Zamanı Hack’lemek Bölüm 1: WhatsApp

Zaman önemli, üstelik çok da değişti... WhatsApp ise bu değişime öylesine ayak uydurdu ki...

Bazen bir açıklamayı dinlemek çok zor geliyor, işte o açıklamayı yapan evli olduğunuz kişiyse işler çok kötü noktalara uzanabiliyor… Kafayı eğip aşağı yönde bakmak, çok temel istemsiz bir hayal kırıklığı hareketi. Başın konumu insanların yalancı, kendine güvenen ya da dürüst olduğu hakkında fikir veren yine istemsiz şekiller alabilir.

Aslında çok sayıda farklı faktör söz konusu, tamamı yüz yüze iletişimden kaçınmaya yöneltiyor. Üstelik sıkıldığınızda bir ara vermek, örneğin ‘ya şarjım bitmişti, o yüzden yazdığını göremedim’ diyebilmek de mümkün değil… Telefon aramalarında da durum benzer, ara vermek için farklı türde yalanlara gerek duyuluyor, ayrıca birçok yönden ‘hızlı düşünmeniz’ gerekir, ayrıca vereceğiniz kararlar iletişimin şeklinde değişikliğe de neden olabilir.

En güvenli yol kesinlikle WhatsApp. Geçen dönemdeki mavi tık olayını hatırlayın, kullanıcıların ‘özgürlüğüne’ atılmış bir çizik olarak kabul görmüş ve nasıl da tepki çekmişti. WhatsApp’ın ‘güvenli bölge’ sınırlarına girmesi olarak da görülebilir, yapmasa mıydı, belki de bir hataydı; bu özelliği kullanmayarak daha fazla kullanıcı sayısına, daha hızlı sürede erişim sağlanabilirdi belki de. Ne olursa olsun WhatsApp, günümüzün en güvenli iletişim şekli durumunda. SMS’ten daha etkin bir yol olduğuna da şüphe yok, daha trend olmak gibi de bir yönü daha var.

Zamanı hack’lemek kısmına gelmeye hazırız artık, gün içinde en çok ihtiyaç duyduğunuz uygulama hangisi? İlk sırada WhatsApp’ın olma olasılığı son derece yüksek, birinci sınıf irtibatlarınızla aranızdaki doğal köprü olduğuna da şüphe yok. Dijital hayatın en önemli kısmı adeta. Zamanınızın da en yoğun şekilde hırsızı. Düşünsenize;

  • profil fotoğrafını değiştirdi mi,
  • en son ne zaman online oldu,
  • kimlerle konuşuyor,
  • durum paylaştı mı gibi birçok konuda sıklıkla aklınızı çalıyor. Belki Instagram veya Twitter kadar değil ama zamanı hack’liyor…

Yazı dizimiz devam edecek… Takipte kalınız…

İlginizi çekebilir: İdeal profil fotoğrafı önerileri

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.