App Store'dan On Binlerce Uygulama Kaldırıldı

Apple’ın popüler mağazası App Store’dan kısa sürede on binlerce uygulama kaldırıldığı öğrenildi. Peki sebebi ne? İşte yanıtı...

Yayınlanma:
App Store'dan On Binlerce Uygulama Kaldırıldı

Android ile uzun bir zamandır rekabet içerisinde olan iOS işletim sistemi, ünlü mağazası App Store’da on binlerce uygulama sildi. Öğrenilene göre uygulamaların silinmesinin sebebi yeni iOS sürümü olan iOS 11 ile eski uygulamaların uyumlu olmaması. Hatta ortaya çıkan bilgilere göre App Store’da yer alan uygulamaların çoğu iOS 11 ile uyumlu değil.

Uyumsuz çok fazla uygulamanın çıkmasının nedeni ise 32 bit tabanlı olmaları. iOS 11 ise sadece 64 bit uygulamaları çalıştıracak. Haliyle şu an bulunan 32 bit uygulamaların hep aktif kalması iOS 11 çıktığında bir kargaşaya neden olurdu. Haziran ayından beri Apple, yavaş yavaş 32 bit uygulamaları temizlemeye başlamıştı. Şu sıralar da temposunu iyice yükseltti. Zaten günümüzde 32 bit uygulamalar eninde sonunda kaldırılacak. Çünkü günümüzün ihtiyaçları bu şekilde ve bunun örneğini de iOS 11 ile görüyoruz.

Öte yandan Apple’ın Microsoft Windows`ta olduğu gibi neden 64 bit işletim sisteminin 32 bit uygulamaları da çalıştırmasını desteklemediği merak konusu... Günümüzde PC alanında 64 bite geçilmiş olmasına rağmen 64 bit sistemde 32 bit uygulamalar çalıştırılabiliyor. Bu da ayrı bir husus olarak dikkat çekiyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.