Facebook’tan Sahte Videolara Önlem

Haber akışında dikkat çekici bir düzenleme gerçekleştirildi. İşte Facebook ekibinin kullanıcılara sunacağı yeniliğin detayları…

Yayınlanma:
Facebook’tan Sahte Videolara Önlem

Facebook ekibi tarafından haber akışında yer alan sahte videoların ve haberlerin engellenebilmesi için özel çalışmalar yapılıyor. Facebook şu an sosyal medya alanında en büyük platform ve bu durum çeşitli reklamları gerçekleştirebilmek için hedef platform olmasına yol açıyor. Yani pek çok insan reklamını Facebook`tan yapıp Facebook ziyaretçilerini çekmeye çalışıyor.

Ancak bunun için hoş olmayan yöntemlere başvurulduğunu farkeden Facebook, bu duruma artık bir son veriyor. Facebook üzerinde uzun bir zamandır sahte haberler ve sahte videolar haber akışını rahatsız ediyordu ancak yeni bir düzenleme ile bu durum ortadan kaldırılıyor. Facebook cephesinden yapılan açıklamada insanların doğru bilgilere ihtiyaç duyduğunu ve çeşitli aldatmalara karşı gerekli önlemlerin alınacağı ifade edildi.

Videoya tıklayınca bir siteye yönleniyorsunuz

Bahsettiğimiz olay mutlaka sizin de başınıza gelmiştir; Facebook haber akışında gezerken ilgi çekici bir video görüp videoyu başlatmak için üzerine tıkladığınızda o şeyin aslında bir video değil site bağlantısı eklenmiş bir resim olduğunu görürsünüz. Bakalım Facebook ekibi yaptığı açıklamadan sonra bu tür reklam yöntemlerinin önüne geçebilecek mi?

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.