Android'deki Faketoken Virüsüne Dikkat!

Android`i hedef alan yeni bir virüs tehlikesinin daha olduğu ortaya çıktı: Faketoken! İşte dikkat etmeniz gerekenler ve önemli detaylar...

Yayınlanma:
Android'deki Faketoken Virüsüne Dikkat!

Dünyanın en çok kullanılan işletim sistemi Android önemli bir tehlike içerisinde... Elimize ulaşan bilgilere göre Android`i hedef alan önemli bir virüsün varlığı keşfedildi. Söz konusu virüse Faketoken ismi verildi. Virüs dünyaca ünlü antivirüs sistemi Kaspersky tarafından tespit edildi ve Kaspersky bu zararlı yazılım karşısında kullanıcıları uyardı. Kaspersky tarafından yapılan açıklamada aynı zamanda söz konusu zararlı yazılımın şu an için Rus kullanıcıları hedef aldığı ifade edildi ancak başka ülkelere de yayılıp yayılmadığı bilinmiyor.

Virüsün amacı banka bilgilerini öğrenmek

Virüsün bir numaralı amacı kredi kartı, banka bilgilerinizi ele geçirmek. Truva atı olarak sisteminizde yer alan virüs, yapılan taramalar sonucunda çoğu antivirüs programı tarafından bulunamadı. Bunun sebebi de virüsün bir şekilde kendisini gizlemeyi başarması.

Ancak nihayet virüs Kaspersky tarafından keşfedildi ve artık gerekli tedbirler alınacaktır. Sizlerin de kullanıcı olarak bilinmeyen kaynaklardan dosya indirimi yapmamanız virüsten etkilenmemeniz için oldukça önemli. Sadece bu virüs türü değil, pek çok virüs türü bilinmeyen kaynaklardan indirilen uygulamalarla bulaşıyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.