Bilim İnsanları Artık Deney İçin Canlıları Parçalamayacak!

Bilim insanları, buldukları yeni bir teknoloji sayesinde artık deney yapmak için canlıları yok etmeyecek.

Yayınlanma:
Bilim İnsanları Artık Deney İçin Canlıları Parçalamayacak!

Bildiğiniz gibi bilim insanları tarafından canlıları incelemek için hemen hemen her canlı türünden örnekler toplanıyor. Özellikle böcekler incelenirken bilim insanları bu böcekleri parçalarına ayırıp öyle inceliyorlar. Böcekleri parçalayıp uzuvlarına tek tek bakan bilim insanları haliyle bunu yaparak o canlıyı öldürmüş oluyor.

Özellikle de nesli tükenmekte olan, nadir bulunan böcek türleri böylelikle daha da tehlikeye giriyor. İşte bilim insanları bu sorunu düzeltmek için önemli bir adım attı. Artık böcekler incelenirken öldürülmeyecek. Yeni bir teknoloji sayesinde böceklerin içi böcek hayattayken bir cihaz sayesinde görülebilecek. Söz konusu incelemede böceklerin oksijen olmadan yaşayabilme yeteneklerinden faydalanılıp iç yapılarının çok dar olmasından dolayı üç boyutlu görüntülerde iç yapıları açıkça ortaya çıkabiliyor.

Birden fazla incelemeye de olanak sağlıyor Bu yöntem, canlıyı öldürmediği için birden fazla kez de incelenmesine de olanak sağlıyor. Böylelikle bilim adamları ayrıntılı incelemeler yaparak daha net sonuçlara ulaşabiliyorlar.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.