Google Reklam Engelleme Uygulamasının Testini Yapıyor

Google, Android cihazlar için geliştirdiği yeni reklam engelleme uygulamasının testlerini sürdürüyor. İşte sürpriz detaylar...

Yayınlanma:
Google Reklam Engelleme Uygulamasının Testini Yapıyor

Teknoloji şirketi Google, geliştirdiği yeni reklam engelleme uygulamasının testlerini sürdürüyor. Amacı ise yeni özelliğinin ilk olarak Google Chrome`un mobil sürümünde aktif olarak kullanılmasını sağlamak.

Günümüzde insanlar internet sitelerindeki reklamları engelleyebilmek adına Adblock gibi uygulamalar kullanıyorlar. Ancak Adblock ve türevi uygulamalar zararlı reklamlar ile beraber zararsız reklamları da engellediklerinden internet sitesi sahiplerini ve aynı şekilde reklam verenleri zor duruma düşürüyorlar

İşte bu duruma bir son vermek isteyen Google, kendi reklam yayın ağı olan Adsense`in daha fazla zarar görmesini engellemek için Android üzerinde Chrome Canary uygulamasını test ediyor. Peki Chrome Canary reklam engelleme uygulaması nedir? İlk olarak dikkat çeken özelliği, zararsız reklamlara dokunmayarak yalnızca zararlı reklamları engellemesi. Bu yönüyle hem kullanıcı dostu hem de site sahipleri için cüzdan dostu olacağı kaydediliyor.

Chrome Canary isimli yeni uygulamayı isterseniz şu anda Google Play Store üzerinden indirebilirsiniz. Ancak söz konusu özellik henüz test aşamasında. Yani indirdiğinizde beta versiyonu indirmiş olacaksınız. Yakın bir zamanda özelliğin test aşamasından başarıyla ayrılması ve orijinal sürümde aktif hale getirilmesi bekleniyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.