Dizüstü Bilgisayar Marka Rehberi [A’dan Z’ye]

Ekran boyutları, donanımlar, fiyat etiketleri, kullanım alanları... Dizüstü bilgisayar markaları oldukça kafa karıştırıcı. İşte markalar için rehberiniz...

Yayınlanma:
Dizüstü Bilgisayar Marka Rehberi [A’dan Z’ye]

Yeni bir bilgisayar arayışında mısınız? Düşünebileceğiniz o kadar çok seçenek var ki? Örneğin büyük ölçekli bir tüketici elektroniği mağazasında 100’e yakın modelle karşı karşıya kalabilirsiniz, ayrıca aynı mağazanın online tarafında da 450-500 aralığında farklı model olacaktır. Bilgisayar seçiminde karışıklığa neden olan geniş yelpazede dizüstü bilgisayar markaları var.

Bazı markaları, maliyetlerini belirtmesi açısından altı kategoriye kadar dizüstü bilgisayar modelleri sunabilir. Bu noktada markalara ve mevcut kategorideki modellerine dair dikkat çeken bir araştırmaya imza attık. Hangi markanın kaç modeli var, hangi kategorilerde ürünler sunuluyor? Ekran boyutları ve diğer birçok detayda ele alınan markaları A’dan Z’ye sıralıyoruz...

Acer

Acer, dizüstü bilgisayar dünyasındaki en karmaşık dizilimlerinden bazılarına sahip, çünkü son sayımda yaklaşık 50 model var. Bu fiyatlar 200 $ 'ın altındaki Chromebook'lardan 2.000 ABD doları değerini aşan oyun makineleri fiyatına kadar uzanır. Bununla birlikte, şirketin ana Windows tabanlı makineleri sadece Aspire, Swift, Switch ve Spin gibi dört ürün kategorisine ayrılıyor. Acer Aspire hattı, Acer'ın kapaklı dizüstü bilgisayarlarının çoğunu, ekranın ve klavyenin birlikte katlandığı, şimdiye kadar satılan dizüstü bilgisayarların büyük çoğunluğunu içeriyor.

Diğer Acer serilerinde bulunan tek kapaklı bilgisayarlar ise, birkaç oyun dizüstü bilgisayarı ve Swift serisinde bazı bilgisayarlar olmak üzere bir kaç seçeneğe ayrılıyor (ayrıntılar aşağıda). Neredeyse her seviyede bir Aspire dizüstü bilgisayarı satın alabilirsiniz. Acer Swift dizüstü bilgisayarlar ayrıca kapaklı modellerdir, ancak ultra taşınabilir modellerdir. Örneğin, Tüketici Raporları testinde başarılı olan Swift 3, 14-inç ekrana sahip ancak yalnızca 3,4 libre ağırlığındadır.

Swift satırında, adın arkasındaki sayı, ailenin artan düzende konumunu gösterir. Yani Swift 3, serinin ortasındadır. (Aşağıda açıklanan Spin satırında da aynı geçerlidir.) Acer Switch bilgisayarlar, tablet olarak kullanılabilen, çıkarılabilir bir ekrana sahip oldukları anlamına gelen 2'si bir arada notebooklardır. Pazarda bir kaç yaşlarında "Aspire Switch" modelleri görebilirsiniz; Bunlar, Acer'ın dizüstü bilgisayarlarının tümünü Aspire adı altında grupladığı zamandan beri varmış. Nisan ayında piyasaya sürülen ürünler gibi yeni Switch ürünleri Aspire marka bilgisine sahip değildir.

Acer dizüstü bilgisayarları arasında benzersiz olan Switch model adı ekran boyutunu içerir. Örneğin Acer Switch Alpha 12 SA5-271-594J, 12 inç ekrana sahiptir. Acer Spin serisi, Acer Spin 5 SP513-51-55ZR gibi dönüştürülebilir bilgisayarlardan oluşur. (Dönüştürücülerdeki klavyeyi ekrandan ayıramazsınız, ancak ekranı bir tablet olarak kullanmanıza izin vererek tamamen katlayabilirsiniz.) Swift bilgisayarlarda olduğu gibi, Spinler performans sırasına göre numaralandırılmıştır, Düşükten yükseğe: Acer Spin 1, giriş seviyesi bir model (ve dahası), ayrıca Acer Spin 7, satırın tepesinde oturuyor.

apple-macbook

Apple

Apple sadece birkaç dizüstü bilgisayar modeli sunuyor; Bu bilgisayarlar performans ve fiyat açısından düzgün bir şekilde organize ediliyor. Bu basitlik, temel olarak iki aşamalı bir satın alma kararınız olduğu anlamına gelir: Hangi ekran boyutunu istediğinize karar verin, sonra bütçeniz izin verdiği kadar MacBook'u satın alın.

Aralarından seçim yapabileceğiniz iki güncel model var: 1,300 dolardan başlayan MacBook ve 1,500 dolardan başlayan daha güçlü MacBook Pro. Her ikisi de Apple'ın Retina ekran ve klasik alüminyum şasi ile birlikte geliyor. Pazardaki çoğu dizüstü bilgisayarın aksine bu çift, hem şarj etme, hem de çevre birimlere bağlantı için yalnızca USB Tip C bağlantı noktaları içerir. Eski USB konektörlerini kullanan bir yazıcınız veya klavyeniz varsa, Apple'ı yavaşça lanetlerken birçok diğer tüketiciye katılabilir ve daha sonra adaptör satın alabilirsiniz. Apple MacBook Air hattı, Mart 2015'ten bu yana önemli bir güncelleme görmedi. Apple Store'da halen 13 inçlik bir modelin fiyatı 999 dolar.

Asus

Asus'un dizüstü bilgisayarları için isimlendirme kuralları kafa karıştırıcı olabilir. Bir şirket temsilcisinin söyleyebileceği kadarıyla, çoğu Asus dizüstü bilgisayar herhangi bir özelliğe göre gruplandırılmadı; sadece herhangi bir bilgisayar, dizinin en az yarısına kadar çıkabilir. "Siyah-beyazlı büyüyen herhangi bir kılavuz ya da özel el kitabı yok" diyor. Ancak, şartlar incelendiğinde bazı şeyler daha mantıklı geliyor.

Asus, ürün serisi adlarında "Serisi" kelimesini içeren yedi grubun yanı sıra premium bir ZenBook satırı da vardır. İşte atamaların hepsi ne anlama geliyor görelim. Asus E Serisi modelleri, fiyat ve performans bakımından şirketin sundukları ürünlerin düşük seviyesini kaplıyor ve daha küçük ekran boyutlarına sahip. Bu dizüstü bilgisayarlar, video düzenleme gibi daha zorlu görevlerle mücadele edecek olan Celeron veya Atom işlemcileri ile donatılmıştır.

Genel amaca yönelik bir Asus dizüstü bilgisayar arıyorsanız ve değiştirilebilir ya da 2'si bir arada gibi özelliklere ihtiyacınız yoksa, F veya K Serisi sizin için en iyi seçenek olabilir: Asus F Serisi bilgisayarlar, yüksek performanslı işlemcileri olan orta kademe dizüstü bilgisayarlarından oluşan bir seridir.

Çoğu F Serisi dizüstü bilgisayarlar, Apple, Lenovo ve diğerlerinin ileri teknoloji bilgisayarlarında da bulabileceğiniz Core i5 veya i7 işlemcilerini kullanıyor. F Serisi hattı serilerinde bazılarında daha büyük ekran boyutları içeriyor. Asus K Serisi dizüstü bilgisayarlar ise, oyun gibi yoğun uygulamalar için grafikler üreten ince tasarımı ve özel GPU’su ile F Serisi modellerinden bir adım önde. Asus Q Serisi dizüstü bilgisayarlar, dönüştürücülerdir (ekranlar makineyi bir tablet olarak kullanabilmeniz için her yere katlanabilir).

Onları tanımlayan tek özellik budur; Q Serisi makineler çok çeşitli fiyat ve ekran boyutlarına sahiptir. Gelecekteki iki seride gerçekten her şeyin haritanın üzerinde olduğu görünüyor. Asus R Serisi ve Asus X Serisi dizüstü bilgisayarlar düşükten yükseğe uzanmakta ve bazıları şunlardır; Asus B Serisi bilgisayarlar, işletmeler ve profesyoneller için tasarlanmıştır.

Dolayısıyla bu makinelerde güçlü bileşenler, kolayca takas edilebilen piller ve önceden yüklenmiş güvenlik yazılımı ve parmak izi okuyucu gibi daha fazla güvenlik özellikleri bulunur. Son olarak, Asus ZenBooks, markanın premium, ince ve hafif modelleridir. CR'nin önerdiği bir dokunmatik ekran işlevselliğini arayan kullanıcılar için, alüminyum bir gövde kullanan Asus ZenBook Flip, yaklaşık 750 dolara satışa sunuluyor ve tüm Tüketici Raporları test kategorisinde Çok İyi derecelendirilmiştir.

Dell

Diğer Windows destekli dizüstü bilgisayar markalarının aksine, Dell'in nispeten basit adlandırma kuralları vardır. Dell Inspiron markası, şirketin düşük-orta seviyedeki dizüstü bilgisayarları ve masaüstlerini kapsıyor. Genellikle ürün adını takiben, dizinin içindeki bilgisayarın konumunu gösteren bir seri numarası bulunur.

Daha fazla güç (ve daha yüksek bir fiyat) için daha büyük bir model arayın. Örneğin, 3000 Serisi dizüstü bilgisayarlar 200 $ 'dan daha az fiyatla başlarlar ve 7000 Serisi modeller neredeyse 800 $' a mal olur. Premium seviyedeki dizüstü bilgisayarlar, dönüştürücüler ve ultrabook'lar içeren Dell XPS satırında gruplandırılmıştır. Buna 1400 dolarlık Dell XPS 13 Cabrio dahildir.

Consumer Reports'un testlerinde hem ergonomi hem de performans için mükemmel işaretler vermiştir. Dell ayrıca dönüştürülebilir dizüstü bilgisayarları kendi adlarıyla 2'si bir arada olarak ekleyerek bulmayı kolaylaştırıyor. Örneğin, Dell XPS 13 2-in-1, dokunmatik ekran tableti olarak da işlev görebilen birinci sınıf bir dizüstü bilgisayardır.

HP

HP, Dell gibi, dizüstü bilgisayarlarını kolay anlaşılır bir şekilde gruplandırıyor. Dört seçeneğiniz var: HP, Pavilion, Envy ve Spectre. HP hattı bütçesi, nispeten ucuz, hafif çalışan bileşenlere sahip dizüstü bilgisayarları içerir. Ve bilgisayarlar, web tarama ve e-posta gibi basit şeyleri işlemek üzere tasarlanmıştır ancak video düzenleme ve oyun gibi daha yoğun görevler için tasarlanmamıştır.

HP'nin biraz daha fazla güce sahip orta düzey dizüstü bilgisayarları Pavilion marka bilinci taşıyor. Bu dizüstü bilgisayarlar, birden fazla boyutta (ve modaya uygun ileri bilgisayar kullanıcıları için renk seçenekleri) geliyor ve fiyatın 500 ila 700 dolar arasında değişmesini sağlıyor. HP Envy dizüstü bilgisayarları, güçlü bileşenleri olan daha yüksek performanslı bilgisayarlardır. Bu dizüstü bilgisayarlar daha pahalı ama daha iyi yapı kalitesi ve daha ince tasarımlar sunuyor. Şirketin sunduğu diğer ürünlerden biri ise , ince ve hafif ultrabook olan HP Specter serisidir.

Bu 13 inçlik dizüstü bilgisayarlar, güçlü işlemcilere sahip ve şarj etmek veya çevre birimleri ile bağlantı kurmak için USB Tip-C bağlantı noktaları kullanıyor. Bazı Pavilion, Envy ve Spectre model adları, dokunmatik ekranların tablet olarak işlevini yerine getirebileceği anlamına gelen x2 markalaşma özelliğini içerir. Monitör x360'u içeren modeller ekranın bir tablete dönüşmesi için geri katlanabilir; Buna bir örnek HP Spectre x360 13t'dir. HP bilgisayar adlarının bazıları ancak ekran boyutunu ve dokunmatik ekran teknolojisini de belirtir. HP Laptop 14t'yi örnek alabiliriz: 14 inçlik bir ekrana sahip olan bütçeye uygun dizüstü bilgisayar ("HP" nin ötesinde ürün hattı adı yok). Ve küçük "t", dizüstü bilgisayarın dokunmatik ekranlı bir aygıt olduğunu belirtir.

Lenovo

Lenovo'nun ana dizüstü bilgisayar sunumlarını dört ürün grubu oluşturuyor: IdeaPad, Flex, Yoga ve ThinkPad. Lenovo IdeaPads geleneksel, kapaklı tarzı dizüstü bilgisayarlardır. Düşük-uçlu ve daha yüksek performanslı dizüstü bilgisayarlar arasında bu alanı yönetiyorlar. IdeaPad'ler düşükten yükseğe doğru performans sırasına göre numaralandırılmıştır.

Örneğin, IdeaPad 100 Serisi en ucuz ve en uygun dizüstü bilgisayardır ve IdeaPad 700 yüksek performanslı bir modeldir. Lenovo Flex ve Lenovo Yoga aygıtlarının tümünde dokunmatik ekranlar vardır. Bu satırları ayırt etmek için çok az şey var, zira Flex dizüstü bilgisayarlar genellikle Yoga modellerinden bütçeye daha uygundur. Lenovo Yoga 910, ergonomi, taşınabilirlik ve performans açısından mükemmel puanlara sahip 14 inçlik dizüstü bilgisayarlarda CR derecelendirmelerinin başında geliyor.

Lenovo ThinkPad, şirketin dizüstü bilgisayarlarından oluşan bir ürün yelpazesidir; ancak bilgisayarların güvenilirliği için dizüstü bilgisayarlar tarafından yemin etmiş büyük bir tüketici hayran kitlesi vardır. ThinkPads'in bulunmasını kolaylaştıran - çoğu alternatif bir navigasyon aracı olarak kullanılabilen, ayrı kırmızı TrackPoint orta düğmeye sahiptir. Önerilen modellerimizden biri olan 1.300 $ Lenovo ThinkPad X1 Yoga, ThinkPad ve Yoga hatlarından sağladığı özelliklere sahiptir. Bir ThinkPad ,TrackPoint'i bir Yoga bilgisayarının tablet işlevselliği ile birleştirir.

Microsoft

Microsoft donanım üretmek için oldukça yeni sayılır. Şirketin tüm bilgisayarlarında Surface markası var. Tüm dizüstü bilgisayarları bir dokunmatik ekrana sahiptir ve biri hariç hepsi tablet olarak işlev görebilir. Şirketin şu anki ürünleri, Surface ve daha güçlü bir Surface Pro bütçesi içermekte olup, isteğe bağlı çıkarılabilir klavyelerle birlikte tablet olarak satılmaktadır.

Bu ayın başlarında tanıtılan Face to Face dizüstü bilgisayar, Microsoft'un Windows 10 S amiral gemisi modelidir. Eğitim pazarı için tasarlanmış geleneksel, kapaklı tarzda bir dizüstü bilgisayar ve Chromebook'lara rakiptir. Premium deneyimini tadabileceğiniz Surface Book, daha büyük, daha güçlü ve çıkarılabilir bir dizüstü bilgisayardır. Şirketin bir elektro-mekanik menteşe kullanarak ekranın üstünden kilitlenip açılmasını ve tablet haline getirilmesinin ilk ürünüdür. Surface and Surface Pro'dan farklı olarak, Kitap bir klavye ile birlikte gelir.

Samsung

Samsung sadece birkaç dizüstü bilgisayar modeli sunuyor, diğer Windows bilgisayar üreticileri tarafından sunulan modellerin bir kısmı gibi kalıyor. Dizüstü bilgisayarları Notebook, Spin ve Galaxy Book sürümlerine ayrılmıştır. Her bir Samsung Notebook dizüstü bilgisayarı sıradaki konumuyla numaralandırılmıştır.

Numara ne kadar yüksekse, dizüstü bilgisayar o kadar güçlü olur. Örneğin, CR'nin önerdiği Samsung Notebook 9, 1,200 doları, şirketin amiral gemisi modelidir. Tüketici Raporları testinde performans ve taşınabilirlik açısından mükemmel puan aldı. Spin adı taşıyan Samsung dizüstü bilgisayarlar, tablet olarak işlev görebildiği gibi geriye katlanabilen ekranlı dönüştürülebilir modellerdir. Galaxy Book hattındaki tek bilgisayar olan 1.130 dolar olan Samsung Galaxy Book, üst düzey iki-bir-pazarda Microsoft Yüzey çizgisini alacak 12 inçlik bir bilgisayar setidir. Surface Book gibi, Galaxy Book ayrılabilir, bu da ekranının klavyesinden ayrılması ve bir tablet olarak kullanılabilmesi demektir.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.