Türkiye Klavye Milli Takımı 9 Madalyanın 6'sını Kaptı

Türkiye klavye yarışmaları hususunda oldukça başarılı bir ülke ve bu yıl bunu bir kez daha ispatladı. İşte konuya dair detaylar...

Yayınlanma:
Türkiye Klavye Milli Takımı 9 Madalyanın 6'sını Kaptı

Türkiye klavye yarışmaları hususunda oldukça başarılı bir ülke ve bu yıl bunu bir kez daha ispatladı. Türkiye Klavye Milli Takımı, dünya şampiyonasında çok büyük başarılar elde etti. Hızda sınır tanımadık... Bildiğiniz gibi klavye bilgisayarlarda yazı yazma aracı olarak kullanılıyor.

Bazı kullanıcılar klavyeyi o kadar hızlı kullanıyorlar ki adeta hayranlık uyandırıyorlar. Hatta klavye yazımı hususunda büyük yarışmalar bile düzenleniyor. En hızlı ve en hatasız yazana çeşitli ödüller veriliyor. İşte Türkiye, uluslararası arenada katıldığı büyük bir yarışmada çok büyük başarılar elde etti.

17-20 yaş arası birinciliği

17-20 yaş arası için gerçekleştirilen yarışmada yarışmanın birincisi olan Cengizhan Özal dakikada 123 net sözcük yazdı. Birinci Cengizhan Özal`ı takip eden iki isim de Türk`tü.

30 dakikalık tecrübeliler de Celal Aşkın şovu

30 dakikalık tecrübeliler kategorisinde de Celal Aşkın şovu vardı. Celal Aşkın, yarışmayı tam 151 net sözcük ile birinci tamamlarken yarıştığı isimlere adeta fark attı. Yarışmanın ikincisi ve üçüncüsü de yine Türk`tü. Bu vesileyle Türkiye, gerçekleştirilen büyük yarışmada toplam 3 kategorinin ikisini ilk üçte tamamladı ve 9 madalyanın 6`sını kazandı.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.