ABD’de Bir Eyalette Yürürken Telefon Kullanmak Yasaklandı

ABD’nin aynı zamanda bir tatil cenneti olan Hawaii eyaletinde, yürürken akıllı telefon kullanımı yasak hale getirildi. İşte ilginç gelişmenin detayları...

Yayınlanma:
ABD’de Bir Eyalette Yürürken Telefon Kullanmak Yasaklandı

Bildiğiniz gibi akıllı telefonlar artık o kadar fonksiyonel cihazlar ki bilgisayarın gerçekleştirebildiği pek çok şeyi gerçekleştirebiliyorlar. Haliyle bu durum cebimizde taşıdığımız ve her yere götürdüğümüz telefonları daha cazip bir hale getiriyor. Ancak akıllı telefonlar bazen kullanılmaması gereken yerlerde de kullanılıyor. Mesela sokakta yürürken akıllı telefon kullananlar bile var. İşte Amerika`nın Hawaii eyaletinde belediye tarafından yürürken telefon kullanmak yasak hale getirildi.

Yasağın sebebi ne?

Hawaii tarafından bu yasağın getirilmesinin sebebi insanların sokakta, caddelerde telefon kullanırken hayatlarını riske atıyor olmaları... Özellikle elektrikli otomobiller ile beraber artık araçlar çok daha sessiz bir hale geldi ve haliyle bir insan telefonuyla oynarken o aracın sesini duyması mümkün değil. Bu durum da pek çok kazaya neden olabiliyor. Hatta belediye çukurlarına telefonlarıyla uğraştığı için görmeyip düşenler bile var. İşte Hawaii yönetimi bu duruma bu şekilde bir yasak getirerek çözüm bulmayı seçmiş.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.