Paint'e Veda Etmeye Hazırlanın

Microsoft, bu yılın sonunda yayınlayacağı Fall Creators Update adındaki Windows 10 güncellemesiyle Paint'i kullanımdan kaldıracak.

Yayınlanma:
Paint'e Veda Etmeye Hazırlanın

Bu yılın sonunda MicrosoftFall Creators Update” adı altında Windows 10 için büyük bir güncelleme yayınlamayı planlıyor. Yeni güncellemeyle gelecek olan birçok ekstra özellik olduğu gibi rafa kaldıracak uygulamalarda bulunuyor. Bu uygulamalardan birisi herkesin yakından tanıdığı Paint. Sitesinde yeni güncellemeyle birlikte nelerin kaldırılacağını listeleyen Microsoft “Deprecated” yani Türkçe karşılığı “modası geçmiş, kullanımdan kaldırılan” gibi anlamlara gelen kelimenin altına Paint’i de eklemiş. Bu da demek oluyor ki: Microsoft, Paint uygulamasını doğrudan kaldırmasa bile bu programın gelişimine ve bakımına kaynak ayırmayacak. Yani bir nevi Paint için yolun sonu gözüktü.

Windows işletim sistemi kadar eski olan Paint ilk olarak karşımıza 1985’te Windows 1.0 ile çıkmıştı. Tahmin edeceğiniz üzere şu an bu satırları yazandan daha yaşlı olan program birçokları için “bilgisayarla ilk tanışma, kaynaşma” uygulaması olmuştu. Mouse’u oynatarak bir şeyler çizmek, boyamak, üretmek bilgisayarla yeni tanışmış çocuklar için ilham kaynağı oluyordu. Kimi zaman ise can sıkıntısını gidermek adına en büyük eğlenceydi Paint.

Microsoft, Windows 10’u üretkenliği önemli ölçüde artıracak bir seviyeye getirmek istiyor. Paint’in yerini de bu bağlamda Paint 3D alacak. Her ne kadar klasik Paint eskise de, işlevini yitirse de, yerini üçüncü parti yazılımlar alsa da böyle tatlı anıları olan bir programın sonunun geldiğini öğrenmek bilgisayar camiasını bir miktar üzdü.

Yazar: Tahsin Özyer

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.