Ash Ion 4.3 Taşınabilir Ölçme Fonksiyonlu Dijital Mikroskop İncelemesi

Detaylı inceleme ve ölçümleri gerekli kılan iş sektörleri için geliştirilen Ash Ion 4,3 Taşınabilir Ölçme Fonksiyonlu Dijital Mikroskop inceleme konuğumuz.

Yayınlanma:
Ash Ion 4.3 Taşınabilir Ölçme Fonksiyonlu Dijital Mikroskop İncelemesi

Detaylı inceleme ve ölçümleri gerekli kılan iş sektörleri için geliştirilmiş son derece iddialı bir teknoloji aygıtı olan Ash Ion 4.3 Taşınabilir Ölçme Fonksiyonlu Dijital Mikroskop inceleme konuğumuz oldu. Optik bir büyüteçin ulaşmasının mümkün olmadığı görüntü detaylandırma faktörlerinin elde edilebildiği, modern tasarımlı ve kullanışlı bir dijital büyüteç ile karşı karşıya olduğunuzu şimdiden belirtelim. Şık bir tasarımla sizi karşılayan aygıt, diğer dijital büyüteçlerin adeta sonraki aşamasını size bugünden yaşatıyor. Yakından bakıyoruz…

İlk bakış ve tasarım

Ash Ion 4.3 Taşınabilir Ölçme Fonksiyonlu Dijital Mikroskop, 225 gram gibi son derece düşük bir ağırlıkla geliyor. Son derece sofistike ve çarpıcı bir görünüme sahip olduğu net. Ürünün malzeme kalitesi güven veriyor...

Elde tutuluşu rahat. Yumuşak bir malzemeyle kaplı olan tutma bölgesi, kayıp düşme riskini ortadan kaldıran aynı zamanda terlemeye dirençli kaplamasıyla dikkat çekiyor. Açma-kapama tuşu bu kısımda konumlandırılmış. Yine üstte ızgara için kullanılan tuş bulunuyor. Genel itibarıyla kolaylıkla taşınabilir özellikte...

Ekranının yanında alt alta sıralanmış üç adet, son derece ergonomik şekilde yapılandırılmış tuş bulunuyor. Tek elle erişim için özel olarak tasarlanmış tuşların kullanımı bir hayli kolay. İşlevleri ise çekim, parlaklık ve odaklama ayarlarını gerçekleştirme şeklinde. Güç ve mikro USB portu bulunuyor. Kutu içeriğinde şarj cihazı ile mikro USB kablosu yer alıyor.

Teknik özellikler ve kullanım

4.3 inçlik 480 x 272 piksel çözünürlüklü TFT ekranı, keskin, parlak ve yüksek kontrastlı görüntü sunuyor. Entegre LED aydınlatması sayesinde düşük ışıklı ortamlarda da iyi sonuçlar alınabiliyor. Ölçüm ızgarası gibi bir dizi ek özelliği ile sağlık sektöründe çalışan operatörler ve birçok farklı alandaki teknisyenler için verimli bir şekilde kullanılabilir form sağlıyor. Etkili bir büyütme sağlayan İyon 4.3, ekran boyutlandırma özellikleriyle de öne çıkıyor.

14 kata kadar yakınlaştırma (zoom) faktörüne sahip olan cihaz, inanılmaz seviyedeki detayları, net bir şekilde görebilmenize imkan tanıyor. Bu sayede dilediğiniz kadar yakını, istediğiniz boyutta görebiliyorsunuz. Bu da sadece sağlıklı gözler için değil, gözün çeşitli seviyelerdeki (farkında olunan veya olunmayan) sorunlarına yönelik de harika bir çözüm anlamına geliyor. Gözü çok az gören biri, buna göre ayarlamalar yaparak en iyi sonuçları elde ediyor. İlerleyen dönemlerde artan görme kaybı durumlarına karşı da yine gerekli ayarlar yapılarak optimum görme elde ediliyor. Tamamen verimli bir aygıt ve oldukça başarılı sistematiklerle donatılmış.

Görüntü kaydı özelliği de ilgi çekici yönlerinden biri. 100 adede kadar görüntü kaydedilerek muhafaza edilebiliyor. 3 MP çözünürlükte görüntü kaydediyor. Bu görüntüleri dilerseniz mikro USB üzerinden PC’nize aktarabiliyorsunuz. Profesyonel işler için çok iyi bir artı puan. 4,5-5 saate kadar kullanıma olanak tanıyan pili, tamamen boşken 4 saatte şarj oluyor. Bu süre daha kısa olabilirdi.

Sonuç:

Çeşitli sektörler için geniş odak mesafesi, hızlı tepki süresi, mükemmel optik kalite ve tüm bunların düşük bir güç tüketimi ile sağlandığı sınıfı adına lider konumda bir dijital büyüteç. Tavsiye ediyoruz.

Artılar: Yüksek görüntü kalitesi 14 kata kadar yakınlaştırma (zoom) 100 hafıza Hafif, kullanışlı ve ergonomik tasarım

Eksiler: Şarj olma süresi daha kısa olabilirdi

TT - TeknolojiTuru

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız1
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.