Hacker'lar Dijital Cüzdan Saldırısı ile 32 Milyon Dolarlık Ethereum Ele Geçirdi

Bitcoin'in çok kez maruz kaldığı saldırılardan biri de yerine geçmesi beklenen Ethereum'u vurdu. Hacker'lar, 32 milyon dolar değerinde Ethereum ele geçirdi.

Yayınlanma:
Hacker'lar Dijital Cüzdan Saldırısı ile 32 Milyon Dolarlık Ethereum Ele Geçirdi

CyberScoop sitesinde yer alan bilgiye göre, hacker'lar sanal para saklamak için kullanılan dijital cüzdanlardan Parity Wallet'ı hedef aldı. Cüzdanda buldukları açık ile toplam 153,000 Ethereum'un kullanıldığı üç ayrı finansal işleme sızmayı başardılar.

Saldırı sürerken, bir grup beyaz şapkalı hacker olan biteni fark etti. İyilik meleklerinin araya girmesi sayesinde toplamda 377,000 Ethereum'un çalınmasını engellendi. Söz konusu miktarın değeri ise 75 milyon dolar. Halka arz sanal parayı tehlikeli hale getiriyor En kolay zengin olma yöntemlerinden biri olarak beliren sanal para hırsızlığı, her defasında büyük meblağların ortadan yok olmasına neden oluyor ancak madenciler sanal cüzdanlara güvenmekten vazgeçmiyor.

Aralık 2013'te Sheep Marketplace karaborsasına kaçırılan milyonlarca dolar değerindeki Bitcoin, İpek Yolu (kapatılan bir karaborsa sitesi) soruşturmasında 820,000 Bitcoin'in bir federal yetkili tarafından hortumlanması ve en büyük Bitcoin skandallarından Mt.Gox Hırsızlığı (450 milyon dolarlık sanal para çalındı) halen sektördeki büyük açıkların kapanmadığını gösteriyor. Bankalara göre son derece pratik ve güvenilir olduğu için tercih edilen sanal paralar, kendi doğalarında sakladıkları özellikler ile sürekli bir çukura saplanıyor. En büyük sorun, kısa zamanda zengin olma hayali kuran yatırımcıların güvenliği bir kenara bırakarak gerçekleştirdiği yüz binlerce işlem.

Ethereum'un kurucularından Charles Hoskinson, kısa süre önce önemli bir uyarı yapmıştı. Yatırımcıların ellerindeki sanal paraları halka arz ettikleri initial coin offering'ler ile Ethereum ve benzeri ödeme protokollerini 'saatli bombaya' çevirdiklerini söylemişti. Ethereum'un Temmuz 2014'te başlayan ve bir ay süren halka arzında piyasaya 60 milyon sanal para saçıldığını not düşelim.

Sanal para piyasası şu an 100 milyar dolar değere ulaşmış durumda. Bitcoin'in ortaya çıktığı 2009'dan bu yana yaşanan sürece bakarsak, bu değer hızla artacak. Kısaca, firma ve madencilerin hacker'lardan korumaları için önemli adımlar atması şart.

TT - TeknolojiTuru

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.