Lenovo Miix 320 2'si 1 Arada PC İncelemesi

2017’nin dikkat çeken modellerinden biri olan Lenovo Miix 320 inceleme konuğumuz oldu. Bu şık 2'si 1 arada PC'nin artıları, eksileri ve öne çıkan yönleri...

Yayınlanma:
Lenovo Miix 320 2'si 1 Arada PC İncelemesi

Tüm dünyada yükselen bir trend halini alan 2'si 1 Arada PC’ler, elbette bu ilgiye tüketici dostu olmaları sayesinde mazhar oluyorlar. Araştırmalar, tablet ve notebook satışlarında, tüm dünyada hatrı sayılır bir durgunluğa işaret ederken 2'si 1 Arada modelleri her sene daha fazla ilgi görüyor. Test merkezimizde ağırladığımız Lenovo Miix 320, bu noktada 2017’nin dikkat çeken modellerinden biri. Arkasında Lenovo gibi güçlü bir markanın bulunduğu 10.1 inç ekranlı modelin teknik ve tasarımsal özelliklerine, kullanımına dair bulgulara, artı yönlerine olduğu kadar eksi yönlerine de mercek tutacağız. Lenovo Miix inceleme serüvenimiz başlıyor…

Lenovo Miix 320 inceleme

Tasarım

Gerçekten güzel görünüyor. Kompakt, sofistike ve duru. Ayrıca kullanışlı göründüğü de belirtelim. Teoride bıraktığı ilk intiba bunlar. Ekran çerçevesi ortalama kalınlıkta, zaten bir klips yardımıyla gövdeye tutturulan bu kısım, aynı zamanda bir tablet olarak da kullanılabiliyor.

Klavye tuş takımı son derece iyi bir malzeme kalitesine sahip. Tuşlar geniş ve üzerlerine basıldığında verdikleri hissiyat da gayet başarılı. Space, enter gibi sıklıkla parmaklarınızın üzerlerine geleceği tuşlar, diğerlerine göre daha büyük yapıda tasarlanmış.

9mm kalınlıkta tablet olmak üzere 17.5 mm toplam kalınlığa sahip olan Lenovo Miix 320 2'si 1 Arada PC, klavyesi ise 1 kilonun biraz üzerinde ağırlıkla geliyor. 10.1 inç ekranlı bir model olduğunu düşündüğünüzde bu ölçüler gayet iyi.

Teknik özellikler

Lenovo Miix 320 2'si 1 Arada PC teknik özellikleri ile mobilite öncelikli, giriş seviyesi bir notebook sınıfında konumlanabilir. Intel Atom X5 işlemcisi, 2 MB ön bellek ve 2.24 GHz maksimum saat hızı göstergeleri sunuyor. Intel HD Grafik ekran kartı, 4 GB RAM, 128 GB’a kadar eMMC öne çıkan özellikleri arasında. Harikulade ekranına gelelim mi? 1920 x 1200 piksellik Full HD ekranı dokunmatik özellikte. Bu donanımdan yola çıkıldığında ürünün film izlemek, internette sörf yapmak gibi temel işlemler, Office belgeleri ile yürütülen işler için ideal olduğunu görüyoruz. Ekranı gayet iyi, ayrıca dokunmatik hassasiyeti de yüksek. Öte yandan grafik kartı tarafı size, popüler oyunları oynama olanağı sunmuyor.

10 saate kadar video oynatabilecek seviyede bir pil dayanıklılığı vaat ediyor. Testlerimizde bu süreyi tam olarak yakalayamadık ama bir hayli yaklaştığımızı belirtelim. Sonuç olarak uzun bir şarj dayanıklılığı söz konusu. Windows 10 Pro ile gelen Lenovo Miix 320, bu sayede bazı ekstralar da sunuyor. 2 MP ön ve 5 MP arka kamerası mevcut. Stereo hoparlörler, 802.11ac WiFi, Bluetooth 4.2 gibi özelliklerini de sıralamamız gerekli. Arabirimleri ise USB Tip C, 2 adet USB 2.0, mikro HDMI, mikro SD portu, nano SIM girişi ile ses birleşik jakı.

Sonuç

Lenovo Miix 320 inceleme makalesini yazarken keyif verdi. Son dönemde karşılaştığımız en iyi 2’si 1 arada PC modellerinden biri. Oldukça iyi bir tasarım ve mobilite sunan modelde teknik özellikler de gayet iddialı. Genel anlamda çantasında iyi bir notebook, gerektiğinde tablet taşımak isteyen ve talep ettiği kullanım şekli de ‘günlük’ kullanım olan, dolayısıyla oyun ve yüksek segmentli yazılımların çalıştırılmasını gerekli kılacak bir donanıma ihtiyaç duymayan kullanıcı kesimi için ideal olduğu görülüyor.

Artılar: Tasarım Donanım Performans Windows 10 Full HD ekran SIM girişi Pil ömrü

Eksiler: - Lenovo Miix 320 inceleme makalesini dostlarınızla paylaşmak ister misiniz? Aşağıdaki sosyal medya ikonlarını tıklayarak kendi hesaplarınızdan kolayca paylaşabilirsiniz.

Yazar: Ferhat Verd

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.