DOTA 2 E-Spor Tarihinin En Büyük Ödülünü Kazandıracak

Valve'ın düzenlediği dünyanın en popüler MOBA oyunlarından DOTA 2 turnuvası The International 2017, ödül havuzuyla dudak uçuklatıyor.

Yayınlanma:
DOTA 2 E-Spor Tarihinin En Büyük Ödülünü Kazandıracak

DOTA 2'nin 2011'den bu yana her sene düzenlenen en büyük turnuvası The International 2017'ye yaklaşık 1 ay gibi bir süre kaldı. Her sene takımlara turnuvadaki başarılarına göre dağıtılan ödül miktarı geçtiğimiz yıl 20.770.60 dolara ulaşarak rekor kırmıştı. 2017'de ise fonlamanın bitmesine daha 1 ay varken bu miktar aşıldı.

MOBA'nın yükselişine paralel olarak gelişen e-spor her geçen gün büyümeye devam ediyor. İnsanlar bunun gerçekten bir spor olup olmadığını tartışa dursun, firmalardan en son halkadaki tüketiciye kadar sektöre yönelik devasa bir talep var. Bir bilgisayar oyunu turnuvasının ödül havuzunun bu miktarlara ulaşması da bunun en büyük göstergesi.

Durumun ciddiyetini kavramanız için şöyle bir örnek verebiliriz: Geçtiğimiz aylarda Rafael Nadal'ın kazandığı tenis tarihinin en önemli turnuvalarından biri olan Roland Garros'un ödül havuzu erkek ve kadın birlikte olmak üzere toplam 41 milyon dolardı.

Bu miktarı 2'ye bölüp ödül havuzunu sporculara dağıtacak olursak Nadal'a 2.3 milyon dolar gibi bir ödül düşüyor. Geçen sene DOTA 2 turnuvası The International'ın şampiyon takımına toplam 9,1 milyon dolar ödül verildi. Bunu kabaca takım üyeleriyle paylaştıracak olursak kişi başına 1,8 milyon dolar düşüyor. Yani bir E-Spor şampiyon takımının oyuncusu tenis gibi asırlık bir sporun şampiyonuyla yakın miktarda paralar kazanabiliyor. İlerleyen yıllarda bir e-spor oyuncusunun klasik sporların oyuncularından daha fazla kazanması işten bile değil.

DOTA 2'nin e-spor tarihinde ödül rekoru kırmasının en büyük sebeplerinden biri Valve'ın 2013'den itibaren Dota 2 oyuncularının da ödül havuzuna katkı sağlama imkanını sunması oldu. Valve her International öncesi Dota 2 oyuncularına ekstra görevler, oyunlar, başarımlar, eşyalar ve daha birçoğunu barındıran sanal bir dergi satıyor. Bu dergi ve dergi için alınan mücadele bileti satışlarının %25'i doğrudan The International ödül havuzuna gidiyor. Fonlama tamamlanınca gelmiş geçmiş en büyük e-spor turnuvasının ödül miktarı ne kadar olacak merak konusu. Geçtiğimiz yıl 20 milyondan fazla kişinin izlediği The International bu yıl 7-12 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

Yazar: Tahsin Özyer

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.