Polonyalı Mucitler Duygusal Robot İcat Etti!

Polonyalı mucit ve araştırmacılar, çocuklarımıza hem programlama öğretebilecek hem de duyguları anlayabilecek bir robot icat etti. İşte detaylar...

Yayınlanma:
Polonyalı Mucitler Duygusal Robot İcat Etti!

Eylül ayı itibariyle Polonyalı okullarda eğitime yardımcı olmaya başlayacak olan Photon, bilgisayar teknolojisinin nasıl da hızlı ilerlediğini ve artık okullardaki sınıflara kadar nasıl geldiğini görüyoruz. Photon ismindeki robot, Bialystok teknoloji Üniversitesi (Politechnika Białostocka) ve SWPS Üniversitesi’nden (SWPS Uniwersytet Humanistycznospołeczny) mucitlerce icat edildi.

Takım koçları Maciej Kopczyński ile şahane bir adım atan Polonyalı mucitler Marcin Joka, Krzysztof Dziemiańczak, Michał Bogucki ve Michał Grześ, kazandırdıkları bu güzel icat sonrasında şöyle bir açıklamada bulundular: ‘Çocuklarımızın daha akıllı düşünmesini ve geleceğe daha azimle hazırlanmasını istiyoruz.

Bu sebeple de oyunlar oynamaktan alamadığımız çocuklarımıza, oyun esnasında nasıl olur da katkı sağlayabiliriz diye düşündük. Ortaya Photon çıktı. İyi de oldu.

Teknik programlama, sanal dünyayı zeki düşünme ve anlama gibi özellikleri olan Photon, aynı zamanda duygulara da oldukça hakim. Psikoloji ile yeni teknolojileri birleştirerek robotlara bakış açımızı bir tık ileriye taşıyan Photon, Polonyalı mucitlerce geliştirilmeye devam ediyor.

Kaynak: PAP - Science and Scholarship in Poland

Yazar: Said Murat

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.