PES 2018 Çıkış Tarihi ve Özellikleri

PES 2018 Çıkış Tarihi ve Özellikleri

Yayınlanma:
PES 2018 Çıkış Tarihi ve Özellikleri

Bir zamanlar kıyasıya geçen Pro Evolution Soccer – FIFA rekabeti maalesef son yıllarda ortadan kalkmaya başladı. Konami’nin oyuna yeterli yatırım yapmaması, EA Sports’un ise tam aksine yeni şeyler üretmesi bunda etken olurken artık apaçık ortada bir FIFA üstünlüğü var.

Açık konuşmak gerekirse, geçtiğimiz yıl satışa sunulan PES 2017 de genel anlamda hayal kırıklığı yaratmıştı ve özellikle PC sürümü oyunculardan ciddi tepki almıştı. Konsol sürümü nispeten daha iyi olsa da, pek çok futbol severin tercihi FIFA 17’den yanaydı. Peki bu yıl bizi PES 2018’le neler bekliyor? Konami artık atılım yapabilecek mi, yoksa oyun yerinde saymaya devam mı edecek? İşte merak ettikleriniz ve PES 2018 hakkında bildiğimiz her şey...

PES 2018 ne zaman çıkacak?

PES 2018 çıkış tarihi hakkında yorum yapabilmek için aslında fazla bilgiye de ihtiyacımız yok. Her sene oyun FIFA’yla birlikte sonbahar aylarında satışa sunuluyor ve bu sene de durum değişmeyecek. Resmi açıklamaya göre yeni oyun 14 Eylül 2017’de sevenlerinin beğenisine sunulacak. Konami resmi açıklamasına dair daha fazla detay için buraya tıklayabilirsiniz. Peki ya PS4, PS4, Xbox One ve PC fiyatı ve yenilikler? Okumaya devam ediniz...

pes-2018-nasil-olacak-teknolojiturucom

PES 2018 fiyatı ne olacak?

Eskiden PES oyunları daha yüksek fiyat etiketleriyle satılıyordu fakat malum, FIFA’nın ele geçirdiği üstünlük sebebiyle Konami fiyat politikasını değiştirdi. Geçen yıl olduğu gibi PES 2018’in bu yıl da PC için Steam sürümü yurt dışında muhtemelen 40 dolara satılacak. Bu rakam Türkiye Steam fiyatlarına 65-70 TL olarak yansırken, oyunun konsollar için kutulu sürümünün ise bir miktar daha pahalı olacağını söyleyebiliriz. PES 2018 fiyatı ile yüzleri güldüreceğe benziyor. Kısacası, PES 2018, FIFA 18’in aksine daha ucuz bir futbol oyunu olacak. Diğer yandan konsol tarafında 300 TL'lere varan PES 2018 PS4 fiyatı söz konusu olabilir.

PES 2018 hangi platformlarda olacak?

Konami’nin yeni futbol oyunu, Eylül ayında PC, PS3, PS4, Xbox 360 ve Xbox One platformlarında satışa sunulacak. FIFA 2018’in aksine Nintendo Switch duyurusu yapılmazken, ayrıca oyunda PS4 Pro ve Xbox One Scorpio desteği de olması bekleniyor. Rakibinin aksine PES 2018’in en büyük avantajı eski nesil konsollar PS3 ve Xbox 360 için de çıkacak olması. Bildiğiniz gibi EA Sports artık bu konsollara desteği kesti.

pes-2018-teknolojiturucom

PES 2018’de ne gibi yenilikler olacak?

Aslında şu anda oyunda neler olacağıyla ilgili net bilgiler bulunmuyor fakat oyuncu kitlesinin genel olarak tek bir isteği var: lisanslar! Bildiğiniz gibi PES serisinde uzun yıllardır lisanslama konusunda ileriye gidilemedi ve gerçek isimleriyle çok az takım yer alıyor. PES 2018 nasıl olacak sorusunun yanıtı aşağı yukarı belli oldu...

Rakip FIFA serisi PES’in tam aksine devamlı olarak yeni lisanslar alıp, oyuna yeni takım ve kadrolar eklerken, PES’te ise İngiltere gibi önemli liglerin bile takımları orijinal olmuyordu. Muhtemelen oyuncuların ilk baştaki beklentisi de bu durumun artık tersine dönmesi olacaktır.

Bir diğer beklenti ise oyunun PC sürümünün artık güncellenmesi. PES 2017’nin en çok eleştirildiği noktalardan birisi buydu çünkü oyun PC’ye konsollardan kötü bir şekilde port edilmişti, performans sıkıntıları vardı.

Elbette ki futbol oyunları her zaman konsollarda daha popüler fakat bu oyuncular için bir bahane olarak kabul görmüyor. PES 2018’e dair son beklenti ise oyuna artık bir hikaye modu eklenerek FIFA 17’nin The Journey moduna cevap verilmesi. Malum, geçtiğimiz yıl EA Sports FIFA 17’deki The Journey adlı moduyla büyük takdir toplamıştı ve Konami’den de benzer bir hamle bekleniyor.

İlgili Haberler
Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.