FIFA 18 Çıkış Tarihi ve Yenilikleri [E3 Sonrası En Yeni Videoları ile]

İşte yılın merakla beklenen oyunu FIFA 18 çıkış tarihi, özellikleri ve heyecan yaratacak yeniliklerine dair merak edilen her şey!

Yayınlanma:
FIFA 18 Çıkış Tarihi ve Yenilikleri [E3 Sonrası En Yeni Videoları ile]

2000’lerin başına döndüğümüzde, FIFA ve Pro Evolution Soccer – Winning Eleven serileri arasında ciddi bir rekabet söz konusuydu. Son birkaç yılda ise EA Sports yapımı FIFA, futbol oyunları sektörünü domine etti ve bütün oyuncuları kendi ismi altında toplamayı başardı. Özellikle yeni nesil grafik motoru ve rekabetçi online modları (Ultimate Team gibi) bunda etkili olurken, FIFA 17 hâlâ satılmaya – oynanmaya devam ediyor...

Önümüzdeki aylarda satışa sunulacak olan FIFA 18 ise büyük ihtimalle 2017’nin en çok satan oyunlarından birisi olacak ve listelere ilk sıradan giriş yapacak. Yeni yapımın Eylül ayında çıkacağına kesin gözüyle bakılırken, var olan özellikler korunacak ve yenileri eklenecek. FIFA 18, PC’nin yanı sıra Xbox One ve PlayStation 4 platformları için de satışa sunulacak. Ek olarak, EA’nin yetkili ismi Peter Moore’dan gelen son doğrulamayla birlikte, yeni yapımın Nintendo Switch’e de gelecek.


Aslında EA Sports’un daha önceki Nintendo hamleleri pek başarılı olmamıştı fakat belki de makus talih bu sefer kırılacak. Ayrıca maalesef oyunun PS3 veya Xbox 360 sürümleri olmayacak. Yani yeni oyun tamamen kendisi gibi yenil nesil platformlara özgü. Son bomba ise Microsoft'un yeni oyun konsolu Xbox One X için de 4K olarak yayınlanma ihtimali. Önümüzdeki aylarda bu konuda bir duyuru muhtemel...

FIFA 18 ve Frostbite

EA Sports, FIFA 17’yle birlikte yeni grafik motoruna geçmişti. Bu aslında oyunun hayranları arasında epey tartışma yaratmıştı ve şüphe çekmişti fakat ışıklandırmalarda yaşanan geliştirmeler ve grafiksel hataların giderilmesiyle eleştiriler azalmıştı.

Bilmeyenler için, Frostbite EA Dice tarafından geliştirilen ve ilk olarak Battlefield serisinde kullanılan, fizik yönü ağır basan bir grafik motoru. Dolayısıyla futbol oyunlarına da temelde oldukça uygun. Bu grafik motoru FIFA 17’de bazı farklılıklar yaratmıştı. Örneğin, artık korner bayrakları hareket ediyordu ve gerçekçilik artmıştı. Bunlar çok ciddi şeyler gibi gelmeyebilir fakat FIFA 18’de durumun biraz daha değişeceğini ve Frostbite’ın etkilerinin artacağını söyleyebiliriz...

FIFA 18 FUT

FUT olarak da bilinen FIFA Ultimate Team yeni oyunun şüphesiz en büyük kozu. Aslında hemen hemen her şey bu modda kusursuza yakındı. Dolayısıyla ufak geliştirmelerin yapılacağını, hataların düzeltileceğini söyleyebiliriz. Bilmeyenler için özetlemek gerekirse, FIFA Ultimate Team’de kendi takımınızı kuruyorsunuz ve liglerde ilerlemeye çalışıyorsunuz.

FIFA 18 Ultimate Team heyecan fırtınasına sizi kaptırırken ilginç yenilikleri de sizlere sunacak. Çünkü son yıllarda sürekli yenilendiği, geliştirildiği dikkatlerden kaçmıyor. Öte yandan tüm bu yenilikler birer sürpriz maiyetinde, çünkü EA, haziran ayındaki E3 2017'de FIFA 2018 Ultimate Team ile ilgili özellikler ve detaylar hakkında pek fazla bilgi paylaşmadı. Öne çıkan konu Yolculuk adını alan tek kişilik kariyer modu... FIFA 2018 Ultimate Team inceleme yazısı ise Eylül ayında oyunla tanışmamızın hemen ardından sizinle olacak. Önceki yıllardaki UT yazılarımızın gördüğü ilgiden sonra sizleri yine bomba gibi bir yazının beklediğinin müjdesini verelim. FIFA 17 UT yazısı FIFA 16 UT yazısı FIFA 15 UT yazısı

FIFA 18 The Journey

FIFA 17’de ilk defa karşımıza hikaye modu çıkmıştı ve Alex Hunter adlı genç bir oyuncunun futbol kariyerine tanık olmuştuk. Genç bir oyuncuyu alıp İngiltere Milli Takımı kadrosu yolunu açtığınız The Journey modu tüm FIFA hayranları tarafından ilgiyle oynanmıştı. https://www.youtube.com/watch?v=WZTg-h4SIsA FIFA 18’deki hikaye modunda da Alex'le devam ediyoruz. Ayrıca ek kişilik kariyer modunda artık saç stilleri, yeni kramponlar ve daha birçok ekstra tercihi olacak.

FIFA 18'de Dikkat Çeken Yenilikler

Stadyumlar FIFA 18'de stadyumlar daha gerçekçi ve 'farklı' olacak. Sakin sakin oturan gol olunca ayağa fırlayan taraftarların yerini bu sene daha fanatik gruplar alıyor. Gol attığınızda tribünlerin sahaya inmeye çalıştığına tanıklık edeceksiniz. Açıkçası bu durum, çoğu otırite için 'abartı bir yenilik' şeklinde yorumlandı.

Afrika kıtasında tribünlerde inanılmaz sayıda bayrak (genellikle bu kıtadaki maçlarda böyle oluyor) göreceğiz. Avrupa ise daha durgun ve olağan... Canlı Değişiklikler Oyunda performansı düşen oyuncuların yerine yedek kulübeden onun yerini alacak isim önerileri ekrana gelecek. Ayrıca sarı kartı olan ve performansı düşen oyuncuların oyundan hızlıca çıkarılması için uyarılar alacaksınız. Ekranda bunun için yeni bir bar görünecek. Anında yeniden oynatma Maçtaki enteresan anları hızlı bir şekilde yeniden izlemek mümkün olacak. Bazı futbolcuların kendine özgü hareketlerine tanıklık edilecek. C. Ronaldo'nun frikik atarken ki duruşunun ötesinde çok sayıda futbolcunun 'ince' hareketleri, mimikleri TV ekranınıza yansıyacak.

Top kontrolleri, daha iyi şut ve goller Top kontrollerinde 'tepkime süresi' daha iyi hale geliyor. FIFA 18'de ani hareketleriniz ışık hızında algılanacak, bu sayede ince hamlelerinizin, dönüşlerinizin keyfini sürebileceksiniz. Basıyorum olmuyor gibi cümleleri daha az kuracağız gibi. Goller de daha estetik hal alıyor. Gol sevinçleri ve animasyonlar da cabası.

FIFA 18 ne zaman çıkacak?

E3'te yapılan açıklamaya göre FIFA 18 çıkış tarihi, tüm dünyada 29 Eylül 2017 olarak belirlenmiş durumda. Açıkcası bu tarih bizi şaşırttı, her sene ayın 20'si gibi çıkışını gerçekleştiren yapım, bu sene neredeyse Ekim ayında gelecek. FIFA 17 zaten birçok yönden kusursuza yakın bir oyundu ve yeni yapımda da ufak tefek düzenlemeler yapılırsa, şüphesiz önümüzdeki senenin en çok oynanan futbol oyunu olacaktır.

FIFA 18 Nintendo Switch sürümü

Daha önce portatif PlayStation sürümlerinde FIFA oyunları oynamıştık fakat bu sefer Nintendo Switch üstünde de deneyebileceğiz. Açıkçası şimdilik FIFA 18 ve Nintendo Switch sürümü hakkında çok az bilgimiz var. Nintendo konsolları için en son Wii U’da FIFA 15 çıkmıştı ve büyük hayal kırıklığı yaratmıştı. Fakat eminiz ki, EA Sports bu durumu tersine çevirmek isteyecektir.

Yazar: Anıl Kalkan, Ferhat Verdi

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız2
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.